Haberler

Kocası Çocuklara, O İlçenin Sokaklarına Bakıyor

Güncelleme:

Amasya'da eşi çalışmayan 3 çocuk annesi astım hastası kadın, İŞKUR tarafından uygulanan proje kapsamında ilçenin sokaklarını temizleyerek evinin geçimini sağlıyor

Amasya'nın Suluova ilçesinde eşi çalışmayan 3 çocuk annesi astım hastası Yasemin Çıkrıkçı (33), İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararı Projesi kapsamında ilçenin sokaklarını temizleyerek evinin geçimini sağlıyor.

Çıkrıkçı, biri öğrenme güçlüğü çeken 3 çocuğu bulunduğunu, kendisinin de astım hastası olduğunu söyledi.Eşinin düzenli bir işi olmadığı için sürekli çalışamadığını ifade eden Çıkrıkçı, çocuklarını okutmak ve eve ekmek götürmek görevinin kendisine düştüğünü belirtti.

İŞKUR'a başvurduğunu ve yedekler listesinden şansının yüzüne güldüğünü ifade eden Çıkrıkçı, "İşe başlamadan eşimle de konuştum. 'Sen devamlı çalışmıyorsun, ben eve destek olmak istiyorum, çalışmak istiyorum' dedim. Eşim bu konuda bana destek oldu sağ olsun. Belediye bünyesinde çevre temizlik bölümünde çalışıyorum. Evime, çocuklarıma ekmek parası götürüyorum. Eşim de evde çocuklara bakıyor. Rolleri değiştik" dedi.- "Kadınlar her zaman hatırlansın"Eşine ve çocuklarına ekmek götürmenin ayrı bir gurur olduğunu vurgulayan Çıkrıkçı, "Ayaklarımın üstünde durabiliyorum. Bütün kadınların da böyle çalışıp kendi ayakları üstünde durmasını isterim. Belki Dünya Kadınlar Günü'nde de çalışacağım. Böyle günlerde kadınların hatırlanması, onlara değer verilmesi çok güzel. Kadınlar her zaman hatırlansın. Sadece cinayetler olduğunda değil. Kadınlar çiçektir, onlara değer vermeyi bilelim "ifadesini kullandı.

"Ekmek kavgası hastalıkları unutturuyor"

Kendisinin de astım hastası olduğuna dikkati çeken Çıkrıkçı, rahatsızlığına rağmen çalışması gerektiğini dile getirdi.Öğrenme güçlüğü çeken çocuğunu özel rehabilitasyon merkezine gönderdiğini anlatan Çıkrıkçı, şunları kaydetti:

"Oturduğumuz ev kira. Çocukların okul giderleri, mutfak ve evimin ihtiyaçları derken maddi çok zorluklar yaşıyoruz. Ekmek kavgası insanın hastalığını bile unutturuyor. Bu işe başlayalı biraz olsun nefes aldık ve bazı borçlarımızı ödedik. İnşallah bu çalıştığım iş devam eder. Yoksa çocuklarımı nasıl büyütüp okuturum. Temizlik işi yaparken zorlanmıyorum. Çünkü zaten evimde de bu gibi temizlik işleri ve daha başka işler yaptığım için yoğun tempoda çalışmaya alışığım. Yeter ki çocuklarım sıkıntı çekmesin. Ele mahcup ve muhtaç olmayalım."

Çıkrıkçı, izinli günlerinde de evlere temizliğe gittiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Suluova Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title