Haberler

Koçarlı'da Yörük Şöleni

Aydın Yörük Efe Kültür Derneği'nin Koçarlı’nın Boydere Mahallesi’nde düzenlediği "Yörük Şöleni" ilgi gördü.

Aydın Yörük Efe Kültür Derneği'nin Koçarlı'nın Boydere Mahallesi'nde düzenlediği "Yörük Şöleni" ilgi gördü.

Şölene, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Mutlu Öztürk, yaptığı konuşmada, Aydın Yörük Efe Kültür Derneği'ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Öztürk, "Bizler geçmişten günümüze gelen ata mirasımız yörük geleneğine sahip çıkacağız. Bu mirasa sahip çıkmak için gayret göstererek bu şölene ev sahipliği yapmaktan ise büyük onur ve gurur duyuyorum" dedi.

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka da yörük kültürünün yaşaması gerektiğine dikkati çekerek, "Orta Asya Türklerinden Anadolu'ya gelen yörük kültürünün yapılan faaliyetlerini çok önemli buluyorum. Bu kültürün Aydın bölgesinde yaşatılması gerekiyor" diye konuştu.

Aydın Yörük Efe Kültür Derneği Başkanı Muhsin Aydoğdu da bu yıl ilk defa düzenlenen şöleni gelecek yıllarda geleneksel hale getireceklerini ifade ederek, "Geçmişte atalarımız Çete Ayşe ve Yörük Efelerin bize bıraktığı mirası olan kültürü biz de elimizden geldiğince yaşatmaya çalışacağız" dedi.

Konuşmaların ardından yerel sanatçılar türküler söyledi. Yörük gelenek ve göreneklerini anlatan oyunların oynandığı etkinlikte, temsili gelinin eline kına yakılarak duvağı mendillerle süslendi. Gelin omzundaki testi ile yürüdükten sonra testiyi yere atarak kırdı, törenle gelen ata binerek protokolün önünden geçti. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Koçarlı Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title