Haberler

Kocaoğlu: Belediyecilik Tarihine Geçtik

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimden önce kendilerine hedef koydukları yüzde 60 oy, Büyükşehir ve 30 ilçe hedefine son derece yaklaştıklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimden önce kendilerine hedef koydukları yüzde 60 oy, Büyükşehir ve 30 ilçe hedefine son derece yaklaştıklarını açıkladı. Kocaoğlu, İzmir'de ilk kez 15 yıl belediye başkanlığı yaparak belediyecilik tarihine geçeceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili CHP İl Başkanlığı'nda saat 24.00'de açıklama yaptı. İl Başkanlığı'na gelişinde CHP'lilerin davul zurna eşliğinde karşıladığı ve ' İzmir Aziz'dir Aziz kalacak' sloganları attığı Kocaoğlu'na, CHP İl Başkanı Ali Engin, Belediye başkanı seçildiklerini açıkladığı Konak adayı Sema Pekdaş, Karşıyaka adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova adayı Olgun Atilla, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya eşlik etti.

Aziz Kocaoğlu, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 50'nin üzerinde oy oranıyla yeniden başkan seçildiğini söyledi. Sonuçların 1-2 saat içinde netlik kazanacağını belirten Kocaoğlu "Eğer yanılmıyorsak İzmir belediyesi kurulduğundan bugüne, Eşrefpaşa'nın 1895 ile 1907 ile 12 yıl belediye başkanlığından sonra İzmir'de eğer ömrümüz olursa 15 yıl belediye başkanlığı yapan ilk kişi olacağım. Böylece İzmir belediyecilik tarihinde İzmirlilerin desteğiyle bir rekora da imza atmış bulunuyoruz. Sonuçlardan son derece memnunuz" dedi.

Seçimlerin ahenk içinde, centilmence geçtiğini belirten Kocaoğlu, İzmir'in farkını ortaya koyduğun, ülkeye örnek olduğunu söyledi. Kocaoğlu, istatistiklere bakarak seçimle ilgili herkesin yorum yapabileceğini belirten Kocaoğlu "Biz de 2011 son seçimlerine göre AKP Türkiye genelinde 49.8'den 43'e gerilemiş, İzmir'de 43,8 den 51'e çıkmış durumdadır. Böyle bir durumdayız. On yıldır belediye başkanıyım. Ayrım yapmadan hep mazlumun, genelin yanında çalışmamızı sürdürdük. Bugün de önümüzdeki 5 yılı hiç ayrım yapmadan tüm belediye başkanları ve meclis üyeleriyle İzmirlilere layık olmaya çalışcağız. Üzerimizde çok büyük sorumluluk var. Bu tevehcüh daha fazla çalışmamızı ve üretmemizi daha güzal hizmet etmemizi gerektiriyor" dedi.

Kocaoğlu AK Parti adayı Binali Yıldırım'a da seslenerek "Kendisi İzmir milletvekilidir. Bundan sonra birlikte vekillik süreci içinde birlikte İzmir'in projelerini parlamentoda takipçi olacağına inanıyorum. Bu kampanya süresi içinde İzmir'i daha iyi tanıma, eskisine göre sorunlarına daha iyi vakıf olma gibi deneyim kazandığına inanıyorum. Ankara'da kentimizin projelerini can hıraş şekilde takip eder" dedi. CHP yöneticilerine ve partililere teşekkür eden Kocaoğlu, "İzmirlilere minnetarım. Böyle bir onuru, böyle bir görevi tüm gençlere ve nasip olmasına diliyorum ülkeye, kentimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kocaoğlu, ilçe sonuçları kesin olmadığı için yorum yapmadı. Seçim öncesi yüzde 60 oy, Büyükşehir ve 30 ilçe hedefleriyle ilgili soruya ise Kocaoğlu "Hedefe son derece yaklaşılmıştır" yanıtı verdi. Kocaoğlu, seçim sonuçlarından hem kendisinin hem de AK Parti adayı Yıldırım ve AK Parti'nin sonuç çıkarması gerektiğini, İzmir'e hizmet yarışı içinde olacaklarına inandığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Ak Parti Konak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

muallapskmualla.psikolog@hotmail.com:

Bu yeni değil ki! Yıllardır ezizci çoğunlukla kazanıyorsunuz.Bu sizden memnun olduğumuzdan kaynaklanmıyor.Daha çok akp korkusundan ve izmir'linin chp den vazgeçemediğinden kaynaklanıyor.Ama inanın bu dönem bu kadar oy almanız inanılmaz.Çünkü İzmir aslında belediye hizmetlerinden şikayetçi.Ama tutku bu başka bir şeye benzemiyor.Bu fırsatı iyi değerlendirip,değişik hizmet anlayışı getirebilirseniz ne ala.Unutmayınız ki her tutku bir yere kadardır.Mesela mağdur ettiklerinizi onar dakika dinlemeye ne dersiniz? Bizden başlayabilirsiniz mesela.Tabii çevrenizdeki etten duvarı kaldırabilir ve gerçekten hatalarınızı görmek isterseniz!!!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title