Haberler

Kocamaz: "Üç Ayrı Otopark İçin Kaynaklarımız Hazır"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in otopark sorununu çözmek için Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin yanında bulunan otoparkın 3 kat aşağı indirilmesi, Koruma Kurulu’ndan izin alındığı takdirde Cumhuriyet Meydanı’nın altı ile Mersin Adliyesi’nin arkasındaki MESKİ’ye ait...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in otopark sorununu çözmek için Tevfik Sırrı Gür Lisesi'nin yanında bulunan otoparkın 3 kat aşağı indirilmesi, Koruma Kurulu'ndan izin alındığı takdirde Cumhuriyet Meydanı'nın altı ile Mersin Adliyesi'nin arkasındaki MESKİ'ye ait 11 dönümlük alanı otopark yapacaklarını belirterek, "Kaynaklarımız şu an hazır" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Kasım Ayı Toplantısı'nın ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz başkanlığında yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 7, komisyon raporlarına ait 58 ve gündem dışı 4 madde görüşüldü. Toplantıda, birinci birleşimde Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen 13 ilçe belediyesinin 2017 Mali Yılı Bütçesi ve Performans Programı teklifleri oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne İstanbul'da KalDer tarafından verilen 'Mükemmellikte Yetkinlik' belgesine ve Antalya'da Tarihi Kentler Birliği tarafından 'Tarihi Kent Merkezi Düzenleme ve Tasarım' projesine verilen Proje Ödülü ile ilgili açıklama yapan Başkan Kocamaz, kalite yolculuklarının kalite büyük ödülüne ve Avrupa'ya kadar gideceğine inandığını söyledi. Kocamaz, tüm belediyelerin bu kalite yolcuğunda yer alması gerektiğini de ifade etti.

Kent merkezindeki yenileme çalışmalarının sistemli bir şekilde devam ettiğini de dile getiren Kocamaz, çalışmalar sonunda kent merkezinin Mersin'e yakışır bir görünüme kavuşacağını vurguladı.

"Üç ayrı otopark için kaynaklarımız hazır"

Otopark sorununun Mersin'in kanayan bir yarası olduğunu belirten Kocamaz, kent merkezindeki otopark sorununun çözülmesine yönelik belirlenen alanlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Üç ayrı projeyle ilgili meclis üyelerine bilgi veren Kocamaz, "İlk etapta düşündüğümüz otopark Tevfik Sırrı Gür Lisesi'nin yanında hali hazırda bulunan otoparkın 3 kat aşağı indirilmesi ile oluşturulacak otopark. Bir diğeri de Cumhuriyet Alanı'nın altına planlanıyor. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Koruma Kurulu'ndan izin alındığı takdirde kaynaklarımız şu an hazır. Üçüncü bir otopark yerimiz de yeni adliyenin arkasındaki MESKİ'ye ait olan 11 dönümlük alan. Orası ile ilgili gerekli izinler alındı" diye konuştu.

Söz konusu alanla ilgili özel mülkiyetin bulunduğunu ifade eden Kocamaz, arsa sahiplerinin alışveriş merkezi yapılması yönündeki taleplerini geri çevirdiğini dile getirerek, "Bize arsa sahiplerinin yaptığı bir talep var, alışveriş merkezi ile ilgili. Ama benim vatandaşa verdiğim bir söz var, şehir merkezlerinde alışveriş merkezi yapılmasına müsaade etmeyeceğime dair. Ancak yeni alanlarda, merkezin dışındaki alanlarda bu tür alışveriş merkezlerinin yapılmasını uygun görüyoruz. Şunu herkes bilsin ki, biz bu kentin menfaatine olmayan hiçbir hareketin içinde olmayız" ifadelerini kullandı.

Kültür Park ile ilgili son gelişmeleri de paylaşan Kocamaz, "Kültür Parkın bir bölümü belediyemize teslim edildi. Diğer bölümlerle ilgili olan kısmı da Bakanlıkta bekletiliyor. En son mahkeme karaları da tamamlandı. Oradaki yıkılmamış bir iki yer de yıkılacak. Bakanlık bize tahsis ettiği anda hazır olan projesi ile düzenleme yapacağız. Bize tahsis edilen yerlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

"Bizim hesabımız şaşmadı, şaşmaz"

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin maddi sıkıntılar yaşadığına yönelik basında ve sosyal medyada yer alan haberlere tepki gösteren Kocamaz, şunları söyledi: "Basında ' Burhanettin Kocamaz'ın hesabı mı şaştı?' şeklinde hoş olmayan ibareleri görüyoruz. Bu konuyla ilgili burada da defalarca açıklama yaptım. Bizim hesabımız şaşmadı, şaşmaz. Belediye başkanlarımız burada, hepsi bu konudan şikayetçi. 15 Temmuz'dan sonra vergilerin toplanamaması ekonomide durgunluğa neden oluyor, ödenen vergileri de azaltıyor. Dolayısıyla belediyelerin payları azalıyor. Bizim daha önceki aylara göre gelen kaybımız 28 milyon lira. Üç ayda yaklaşık 85 milyon lira az para geldi. Kasım'da gelecek pay önceki aylardan yüzde 37 daha düşük. 15 Temmuz'dan sonra yaklaşık 130 milyon eksik para geldi. Biz bu payların düşük gelmesinden dolayı taşeron firmalara bile yeterince ödeme yapamıyoruz. Bu Burhanettin Kocamaz'dan kaynaklanan bir sorun değil. Bu ülkenin ekonomik durumundan kaynaklanan bir durum, bunu kimse başka yerlere çektirmeye çalışmasın."

"İşgaller kaldırıldıkça birileri rahatsız oluyor"

Son olarak Mezitli Sahil Projesi ile ilgili yapılan çalışmalardan site sakinlerinin şikayetçi olduğu yönündeki iddialara da yanıt veren Kocamaz, "Oralarda da işgaller kaldırıldıkça birileri rahatsız oluyor. Birçok site denize kadar ulaşmış durumda. Tabi bu şikayetleri de o bölgedeki site sakinleri yapıyor. Yıllardır o sahilleri kullanmışlar. Kendi tapulu alanları dışına kocaman havuzlar yapılmış. Onlardan kurtarabildiklerimizi kurtaracağız ama bazı yerlerde de sitenin malı haline gelmiş. İş düzenlendiğinde inanıyorum ki, herkes mutlu olacak, sahiller herkes tarafından eşit kullanılabilecek, o bölgelerde rahatça denize girme imkanı bulmuş olacaklar" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz İstanbul Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title