Haberler

"Türkiye'nin En Şeffaf Belediyesi Tarsus Belediyesidir"

Güncelleme:

Mersin S.M.M.M. Odası, Türkiye Muhtarlar Derneği ve Toroslar Turgut Türkalp Mahalle muhtarlığını ziyaret eden Başkan Kocamaz, Mersin'in sorunlarını tespit ettiklerini, çözümü konusunda çalışmalar hazırladıklarını söyledi.

İlk olarak Turgut Türkalp Mahalle Muhtarı Şemsettin Akar'ı ve azalarını ziyaret eden Başkan Kocamaz, ardından Mersin S.M.M.M. Odası Başkanı Dursun Göktaş ve yönetim kurulu üyeleriyle buluştu. Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Halil İbrahim Soysal ve yönetim kurulunu ziyaret eden Başkan Kocamaz, Çamlıbel Merkez İrtibat Bürosunda Tarsus'tan gelen Kent Konseyi Engelli Komisyonu üyelerini kabul etti.

Yaptıkları çalışmalarla Tarsus'un birçok değerini ortaya çıkardıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, "Belediyecilikte ehemmi mühime tercih etme diye bir temel kural var. Siz bir şeyi önemli görürsünüz ama ondan daha önemli bir şey çıkar önünüze o zaman daha önceki önemli gördüğünüz şey geride kalır daha önemlisi ön plana çıkar ve onun önce yapılması gerekir. Bölgemizde arıtma tesisini yapan ilk yer Tarsus. Adana ve Mersin daha sonra bizim zorlamamızla hayata geçirdi. İleriyi görmek lazım, inanmak lazım. Karıncanın hacca gidişi gibi inanmak lazım. Sonuna kadar mücadele etmek lazım. Karboğazı'nı kimse bilmezdi ki Karboğazı Çukurova'nın kurtuluşunda nirengi taşı, başlangıç orda. Biz insanların dikkatini oraya çektik, dikkatini çekerken de hedef koyduk. Dedik ki biz burayı kayak merkezi yapacağız, turizm merkezi yapacağız. İnsanlar önce piknik yapmaya gittiler kış ayında kartopu oynamak için gittiler. Bugün orası kayak merkezi, turizm bölgesi ilan edildi. Arkasından havalanı meselesi ki 1995'te Ayfer Yılmaz bakanken biz onu dile getirdik. Hedefimiz orası o topraklar değildi ama yazık 10bin dönüm tarım arazisi gitti. Turizm Bölgesi'nin yan tarafında kıraç arazi vardı 6800 dönüm hedefimiz oraya yaptırmaktı. Burada hedefinizi iyi koymanız lazım. Eğer hedef koymazsanız halka deklare edip kendinizi sıkıştırmazsanız, bağlamazsanız o problemleri çözme şansınız yok" dedi.

Tüm meclis toplantılarını canlı olarak televizyonlarda yayınlattıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, "Şu an bizim bütün meclis toplantılarımız yerel tv tarafından naklen veriliyor her şeyi şeffaf bir şekilde halkımız izliyor. Allah nasip ederse büyükşehir'e gelirsek bizim bütün toplantılarımız naklen verilecek. Şu an iddia ediyorum Türkiye'nin en şeffaf belediyesi Tarsus Belediyesi. İnternet sayfamızda belediyenin kasasına kaç lira girmiş kaç lira çıkmış, kimlere ne kadar para ödenmiş hepsini görürsünüz. Biz bunu geçmişteki o kötü imaj ve kötü ekonomik durumdan dolayı yaptık. Kaliteyi yürütebilmek için vatandaş odaklı çalışacaksınız. Vatandaşa sürekli 3 ayda bir anketler yaparak belediye çalışmaları hakkında sorular soracaksınız. Stratejinizi ona göre planlayacaksınız" ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhanettin Kocamaz Türkiye Mersin Tarsus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title