Haberler

Kocamaz: "Silifke'ye Çevre Dostu Bir Proje Kazandıracağız"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atakent Atıksu Arıtma Rehabilitasyon ve Kapasite Artırma Tesisi sözleşmesini 18 Eylül 2015 tarihinde imzaladıklarını belirterek, Silifke’ye çevre dostu bir proje daha kazandıracaklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atakent Atıksu Arıtma Rehabilitasyon ve Kapasite Artırma Tesisi sözleşmesini 18 Eylül 2015 tarihinde imzaladıklarını belirterek, Silifke'ye çevre dostu bir proje daha kazandıracaklarını söyledi.

Başkan Kocamaz, Silifke Merkez Anıt'ta Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kocamaz, açılışta yaptığı konuşmada, başta Atakent Atıksu Arıtma Rehabilitasyon ve Kapasite Artırma Tesisi temel atma töreni olmak üzere Silifke için hayata geçirilen hizmetleri Silifkelilerle buluşturmanın mutluluğu içinde olduklarını ifade etti. Kocamaz, "Bundan tam 18 ay önce Silifkemizin eksiklerini tamamlamak, size layık, daha yaşanılabilir, gelişmiş bir Silifke için sizlere söz verdik. İşte bugün burada bu sözlerin bir kısmını yerine getirmenin huzuru içinde sizlerin karşısındayız" dedi.

Silifke'nin Mersin'in turizme açılan kapısı olduğunun altını çizen Kocamaz, "Silifke, Göksu Irmağı ile dünyanın en önemli kuş toplanma merkezlerinden biri ve pek çok farklı canlı türünü bünyesinde barındıran doğal yaşam alanıdır. Cennet-Cehennem obrukları, Uzuncaburç'u, Aya Tekla'sı ve daha birçok tarihi ile medeniyetlerin can bulduğu bir ilçedir" diye konuştu.

Silifke'nin daha fazla çalışma ve daha iyi hizmeti hak ettiğini vurgulayan Kocamaz, ilçenin öncelikli ihtiyacı olan Atakent Atıksu Arıtma Rehabilitasyon ve Kapasite Artırma Tesisi sözleşmesini 18 Eylül 2015 tarihinde imzaladıklarını dile getirerek, Silifke'ye çevre dostu bir proje daha kazandıracaklarını kaydetti.

"TAŞUCU ESKİ YURT BİNASINI OTEL YAPACAĞIZ"

Silifke'nin özellikle yaz aylarında nüfus yoğunluğunun arttığına ve çok sayıda turist ağırlayan önemli bir ilçe olduğuna dikkat çeken Kocamaz, "Bu anlamda yolların konforlu ve güvenli olması, standart bir oluşuma kavuşması için Silifkemizde önemli bağlantı yollarının, asfalt ve bakım çalışmasına özellikle önem verdik. 1. kat asfalt kaplama olarak 27.1 km ve 2. kat 51 km asfalt kaplama yaptık. Ayrıca Silifkemize 20 bin ton sıcak asfalt dökerek, yollarımızda güven ve standarttı sağladık. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak turizme daha çok katkı sağlayabilmek için Taşucu eski yurt binasında güçlendirme ve tadilat projesini de yapıyoruz. Bu binayı otel olarak kullanmak istiyoruz. Aynı zamanda zemin ve alt katlarına gençlik merkezi ve kadınlar lokali gibi alanlar oluşturarak, gençlerimizin ve kadınlarımızın güzel vakit geçirebilecekleri bir mekan planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Silifke Taşucu Balıkçı Barınağı Feribot ve Yat Yanaşma İskelesi'ni özel işletmeden alarak Büyükşehir Belediyesi'nin işletmesine kattıkları bilgisini veren Kocamaz, bu sayede vapurların katı atıklarını kontrol altına aldıklarını ve çevre kirliliğinin önüne geçtiklerini belirtti. Tarım alanında yapılan çalışmalarla da Mersin'de tarım geleceğini inşa ettiklerinin altını çizen Başkan Kocamaz, şunları söyledi: "Kurduğumuz Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ile ürünlerimizin risklerden korunmasını sağlıyoruz. 25 bin 300 metrelik sulama borularının teslimini yaptık. 6 mahallemizde Sulama Kooperatifi'nin kurulmasını sağladık. En kısa zamanda soğuk hava deposu tesisimizi de hizmete açacağız" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Silifke Atakent Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title