Haberler

Kocamaz: "Ata Sporumuz Güreşi Yaşatmak Mecburiyetindeyiz"

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 farklı ilçede düzenlenen 3. Geleneksel Karakucak Güreşlerinin, Erdemli müsabakaları yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 farklı ilçede düzenlenen 3. Geleneksel Karakucak Güreşlerinin, Erdemli müsabakaları yapıldı.

Karakucak Güreşleri kapsamında er meydanında kıyasıya mücadele eden pehlivanlar, dereceye girebilmek için bu kez Erdemli Sarıkaya'da güreşti. Müsabakalarda Sait Bingöl başpehlivan oldu.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'nun da katıldığı etkinlikte konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, millet olmanın çok önemli öğeleri olduğunu vurgulayarak, "Bir toplum millet olabildiyse mutlaka ortak bir kültüre, vatana, dile, bayrağa, hedefe sahiptir. Örf ve adetleriyle, gelenek ve görenekleriyle müşterek bir paydası vardır. İşte ata sporumuz güreş de Türk kültürünün tarihten gelen bir geleneğidir. Ata sporumuz güreşi yaşatmak mecburiyetindeyiz. Gençlerimizin güreşe heveslendirilmesi lazım. Gençlerimizin bu meydanlarda gördüğü abilerine heveslenerek, ata sporumuza yönelmesi ve gelecekte bu gençlerin arasından şampiyonların yetişmesi bizim en önemli gayemizdir" dedi.

Konuşmasında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı da kutlayan Kocamaz, ağustos ayının Türk'ün zafer ayı olduğunu belirterek, "26 Ağustos'ta başlayan Anadolu macerası, 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlandı. İlk defa Anadolu'ya 26 Ağustos 1071'de girdik. Kurtuluş Savaşı'nda da Büyük Taarruz yine 26 Ağustos'ta başladı ve 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlandı. Türk milleti inançlı olduğu sürece, Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde olduğu sürece, Allah'ın izniyle yedi düvel birleşse bu milletin karşısında olamaz. Bu milletin tarih boyunca dahili ve harici düşmanları olmuştur. Önemli olan bu tür badirelere karşı hazırlıklı olmak ve oyuna gelmemektir. 15 Temmuz'da maalesef böyle bir oyunla karşı karşıya geldik. Demokrasimize, Cumhuriyetimize, Atatürk'ümüze karşı yapılmak istenilen darbe girişimi, yine Türk milletinin asaletinden kaynaklanan dirilikle püskürtüldü ve Allah'a çok şükür ki, darbeciler hedeflerine ulaşamadılar" diye konuştu.

15 Temmuz'da oluşan birlik ve beraberlik ruhunun, hoşgörü ortamının, sevgi ve saygı ortamının bundan sonra da kesintisiz sürdürülebilmesi için haksızlıkların, adaletsizliklerin olmaması gerektiğini vurgulayan Kocamaz, "Elbette bu terör örgütüne katkı sağlayan, maddi manevi onların yanında olan ve ülkeyi darbelerle bölmek, anayasal düzeni ortadan kaldırma konusunda birlikte hareket eden herkesin cezalandırılması lazım. Ama bunun

yanında şunu da özellikle belirtmek istiyoruz ki, kurunun yanında yaş da yanmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, "Birliğimizi korumak adına böylesine güzel bir etkinlikte bizleri bir araya getirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımıza huzurlarınızda binlerce kere teşekkür ediyorum. Zaten kentimizin diğer fiziki hizmetleri de inşallah bir bir yapılıyor. Allah nasip ederse köylerimizin kurulduğundan bu yana aldığı hizmetin çok daha fazlasını inşallah bu beş yıllık süre içerisinde göreceksiniz" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren pehlivanlara ödülleri verildi. 96+ kg başpehlivanlar kategorisinde birinciliği Sait Bingöl elde ederken, Kenan Gör ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Yavuz Kocaer ve Ferhat Bilici paylaştı.

3. Geleneksel Karakucak Güreşleri, Çamlıyayla'dan sonra 30 Ağustos Salı günü Toroslar Gözne'de yapılacak müsabakalarla sona erecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Erdemli Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title