Haberler

Kocaman, TBMM Hakkında Merak Edilen Soruları Cevapladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğrenci Kulübü’nün etkinlikleri kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi Kanunlar ve Kararlar Başkanı Habip Kocaman öğrencilere ‘TBMM’nin Kamu Siyasallarındaki Rolü ve TBMM’de Kariyer İmkanları’ konulu konferans verdi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğrenci Kulübü'nün etkinlikleri kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi Kanunlar ve Kararlar Başkanı Habip Kocaman öğrencilere 'TBMM'nin Kamu Siyasallarındaki Rolü ve TBMM'de Kariyer İmkanları' konulu konferans verdi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Turizm Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Akif Çukurçayır, "Bilgi toplumundayız. Kurumlar nasıl çalışıyor, insanlık nasıl ilerliyor, biz bu acımasız rekabet koşullarında kendimize nasıl yer bulacağız gibi soruların cevabını arıyoruz. Bugün de Türkiye'nin kalbi olan TBMM'de yasaların nasıl yapıldığı, geleceğimizin nasıl şekillendiği, kanunların hangi süreçlerden geçtiği gibi pek çok konuyu TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanı ve benim de sınıf arkadaşım olan Habip Kocaman ele alacak. Verimli geçmesini dilerim" dedi.

TBMM'NİN FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

TBMM'nin faaliyetleri hakkında öğrencilere bir sunum yapan TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanı Kocaman, "Herkesin sürekli televizyonlarda gördüğü 550 milletvekilinin olduğu genel kurulun dışında çok değişik alanlarda komisyonların yürüttüğü çalışmalar var. Bu komisyonlar yeni yasaların hazırlanmasında, kanunların yapılmasında ve düzenlenmesinde, artık hükmünü yitiren kanun ve yasaların kaldırılması konusunda yaptığı detaylı çalışmalarla TBMM'nin faaliyetlerini yürütürler" diye konuştu.

KOCAMAN ÖĞRENCİLERİ MECLİSE DAVET ETTİ

Öğrencilerin TBMM'deki staj imkanları hakkında bilgi veren Kocaman, "Her Cumartesi TBMM'de halk günleri oluyor. Bir rehber eşliğinde hem genel kurulu hem de çeşitli yerleri ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz. Ayrıca detaylı bilgi almak isteyenler meclisin çalışmaları hakkında hazırlanmış sunumlara da kalabilir. Uzman rehberler eşliğinde çalışmalar hakkında da detaylı bilgi alabilirsiniz. Özellikle sizler kamu yönetimi öğrencilerinin detaylı sunuma kalıp bu bilgilerden istifade etmesini öneririm. Ayrıca 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında staj başvurusunda bulunabilirsiniz. Yaz ayları içerisinde bir hafta staj yapıp sertifika alabilirsiniz. Bazı birimlerde fiili olara uygulamalı işlere de dahil olabilirsiniz" şeklinde konuştu. .

"BÖLÜMÜNÜZÜN SORUNLARINI DİLEKÇE İLE BİLDİREBİLİRSİNİZ"

Bölümlerin sorunlarının meclis gündemine gelmeleri için öğrencilerin dilekçe ile bu sorunu dile getirmeleri gerektiğinin altını çizen Kocaman, "Bölümlerin işsizlik sorunları ve sizlerin hem meclis hem de diğer bölümlerdeki öğrencilerin durumu hakkında da farkındalık oluşturup araştırma komisyonları kurulabilir. Dilekçe komisyonuna birey olarak dilekçe gönderip ya da elektronik ortamda yazarak bu sorunu dile getirebilirsiniz. Bu da komisyona gönderilerek cevabı sizlere iletilir. Bu sorunu böylelikle gündeme getirir, talep kabul edilerek bu konudaki politikaların tekrar gözden geçirilmesini sağlayabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Konferansın ardından öğrencilerin merak ettikleri soruları TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanı Habip Kocaman cevapladı. Daha sonra Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır ise katılımlarından dolayı Habip Kocaman'a teşekkür plaketi takdim etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Üniversitesi Akif Çukurçayır Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title