Haberler

Kocalar İmam-hatip'ten Başkan Çetin'e Teşekkür Plaketi

Pursaklar Kocalar İmam Hatip Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ’Okumaya ve Tefekküre Davet’ konulu konferansa katılan Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Pursaklar Kocalar İmam Hatip Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 'Okumaya ve Tefekküre Davet' konulu konferansa katılan Belediye Başkanı Selçuk Çetin'e eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Pursaklar Belediyesi Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansa Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, Kocalar Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Ali Rıza Arslan, Yazar Savaş Barkçin ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ali Rıza Arslan, bu sene okumak konusunu öne çıkardıklarını belirterek "Ne kadar çok kelimemiz varsa o kadar çok geniş düşünebiliriz. O nedenle şu sloganı oluşturduk 'Niyet ettik Allah rızası için okumaya.' Belediyemizin okumaya yönelik çok güzel projeleri var, bu nedenle Başkanımız Selçuk Çetin Beyefendiye teşekkür ediyoruz" dedi. Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, yaptığı konuşmada sosyal ve kültürel faaliyetleri yaygınlaştıracaklarını belirterek Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'e eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

"İŞİN ÖZÜ OKUMAKTIR"

Plaket takdiminde konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, okumanın önemini vurgulayarak, "Rabbimizin ilk emri 'ikra'dır, yani 'oku'dur. İşin özü okumaktır" dedi. Bu tür güzel programların rahatlıkla yapılabilmesi için belediye olarak büyük salonlar inşa ettiklerini söyleyen Başkan Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öğrencilerimiz olmasa okullarımızın ne kıymeti var ki. Bu güzel programı düşünen okul müdürümüze teşekkür ediyorum. Biz de burada sizleri ağırlamaktan gurur ve şeref duyuyoruz. İşin özü okumaktır. Rabbimizin ilk emri 'ikra'dır. Biz elimizden geldiği kadar sizin yanınızdayız. Rabbim diyor ki size iki emanet bırakıyorum. Allah'ın kitabı Kur'an ve Peygamberimizin sünnet ve hadisleri. Bunlara sıkı sıkı sarılırsanız sıkıntıya düşmezsiniz."

"KAİNATI VE İNSANI ANLAMAK İÇİN OKUMAK GEREK"

İlim, irfan, alim, arif, şuur, dava, sanat gibi kavramların hayatımızda ete kemiğe bürünebilmesi adına yapılması gerekenleri anlatan konuşmacı Savaş Barkçin, "Tüm bu kavramlara yol gösteren doğruluk ve güzelliktir" dedi. Kainatı ve insanı anlama yolunda kitap okumanın önemli bir adım olduğunu vurgulayan Barkçin, konuşmasında şu mesajları verdi:

"Dili olmayanın dini de olmaz. İnsanı okuyabilmek için her insanın, en kızdığımız insanın dahi bir vasfı olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Muhabbet, gönül, sohbet, sevda gibi bizde olan birçok kavramın Batı'da karşılığı yok. Dolayısıyla asıl olanın kendi medeniyetimizi keşfetmek olduğunu unutmayalım." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pursaklar Belediyesi Ali Rıza Arslan Selçuk Çetin Selçuklu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title