Haberler

Kocaköy Anaokulunda Etkili Anne-Baba Eğitimi" Semineri

Güncelleme:

Kocaköy ilçesine bağlı merkez Kocaköy Anaokulu ve ana sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik 'Etkili Anne-baba eğitimi' semineri verildi.

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Mahmut Altunhan ve okul öncesi öğretmenliği 4.sınıf öğrencileri, "Aile Katılımı Dersi" kapsamında Kocaköy ilçesine bağlı merkez Kocaköy Anaokulu ve Kocaköy ilçesine bağlı ana sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik 'Etkili Anne-baba eğitimi' semineri verdi.


Öğretim Görevlisi Mahmut Altunhan, katılımcı velilere; okul öncesi dönemde ailenin rolü ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Çocuklarda görülen davranış bozuklukları (çalma, yalan söyleme, okul fobisi, saldırganlık, tırnak yeme, parmak emme, hiperaktiflik) gibi durumların yaşanması durumunda neler yapılabileceği üzerinde duran Altunhan, çocuklar ile doğru iletişim nasıl sağlanır, TV, bilgisayar kullanımında ne yapılması gerektiği, özellikle çocuğun istismar durumu yaşamaması adına cinsel gelişim ve mahremiyet eğitimi konusunda velileri aydınlattı.

Çocukların oyun ve drama etkinliklerinden evde nasıl yararlanılabileceği konusunda örnekler veren Altunhan, okul öncesi eğitimi alan bir çocuğun; bilişsel, sosyal, duygusal, öz bakım becerileri, dil gelişimi, sözcük dağarcığı, okul başarısının olumlu etkilendiği gibi okul öncesi eğitim almış öğrencilerin okula devam sürelerinin ve yükseköğretime yerleşme oranlarının daha fazla olduğu kaydederek, aile desteği ile beraber bilgiye duyarlı, başarı düzeyi yüksek öğrencilerinin olabileceğini
vurguladı.

Altunhan, şöyle devam etti: Çocuklarda davranış bozukluğu görülmemesi adına anne babalar; evde sevgi iklimi oluşturmalı, çocuğu yaptığı işlerde desteklemeli, ona güven vermeli, benliği zedeleyecek ifadelerden uzak kalmalı, iletişimde ben dilini kullanmalı, özgüveni yüksek bir birey yetiştirmeyi hedefliyorlarsa çocuklarını koşulsuz sevmeli. Çocuklar, anne ve babaların aynasıdır. Anne babaların bırakabileceği en güzel miras, güzel terbiye ile yetiştirilen bir çocuktur.

Okul öncesi öğretmenliği bölümü 4. sınıf öğrencileri, müzik ve eğitici drama çalışmaları ile
seminere destek verdi. Öğretmen ve velilerin yararlanabileceği okul öncesi dönemde etkinlikler arşivi cd' si dağıtıldı. Kocaköy anaokulu bahçesine dikilen fidan dikimi ile etkinlik sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Kocaköy Eğitim Yerel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title