Haberler

Kocaeliek1deniz Otobüsündeki Rehineleri Aileleri Sevinç Gözyaşıyla Karşıladı

İzmit-gölcük seferini yaparken dün akşam kaçırılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Kartepe adlı deniz otobüsünde rehin alınan ve sabah düzenlenen operasyonla kurtarılan yolcular İzmit'e döndü. Karayolu ile Kocaeli Valiliği önüne getirilen yolcular burada kendilerini bekleyen yakınlarıyla hasret giderdi. Karşılamada hazır bulunan ve operasyonla ilgili bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ölü olarak ele geçirilen Mensur Güzel adlı teröristin üzerinde ve 3 adet 450 gramlık A4 patlayıcı bulunduğunu, bir saate yakın ikna çabalarına rağmen vazgeçmeyince vurulduğunu söyledi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Dün akşam 17.45'te İzmit iskelesinden kalkan ve daha sonra üzerinde patlayıcılar bulunan terörist tarafından kaçırılan Kartepe adlı gemide bulunan personel ile birlikte yolcuları rehin alan terörist yapılan operasyonla sabaha karşı öldürüldü. Bugün erken saatlerde karaya çıkartılan yolcular ifadelerinin alınmasının ardından bir otobüsle İzmit'e getirildi. Kocaeli Valiliği önünde kendilerini bekleyen yakınlarıyla biraraya gelen yolcular arasında duygusal anlar yaşandı.

DİKKATLE YAPILAN OPERASYONLA VATANDAŞLARIMIZ KURTARILDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, eylemi gerçekleştirmeye çalışan teröristi ölü olarak ele geçirildiğini hatırlatarak "Üzerinde 3 adet 450 gramlık A4 patlayıcı ile ölü olarak ele geçirildi. Hepimiz dikkatle takip ettik. Dikkatle yapılan bir operasyonla vatandaşlarımız kurtarıldı. Acı bir 12 saat yaşattılar. Şuanda kendileri de çok yorgunlar. Onları merakla bekleyen yakınlarına kavuşmak isteyeceklerdir. Hem Kocaelili hemşerilerimiz ve yurdumuzda olayı takip eden vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Umarım bu tür teşebbüsler olmaz ve olsa bile dikkatli bir takipten sonra amaçlarına ulaşamadan hertürlü çabayla sonuca ulaştırmış oluruz." dedi.

TERÖRİST NET BİR TALEPTE BULUNMADI

Teröristin içine kapanık olduğu ve net bir şekilde de taleplerini yerine getiremediğini söyleyen Bakan Nihat Ergün, "Teknolojiyi kullanmak bize bir takım kolaylıklarda sağlıyor. MOBESE sistemleri nasıl olayların çözülmesinde yardımcı oluyorsa Kent kart gibi uygulamaları kullananlar suçlularsa bunun tespitinde kolaylık sağladığını görmüş olduk.Bu kişiyle doğrudan temas kurma imkanı olmadı. İçine kapaık olduğu ve amaçlarını da tam olarak ifade edemediğini gördüğümüz bir olaydı. Teröristte çok net bir talepte bulunmadı. Kaptanla olan görüşmesinde kişinin ne talep ettiği net olarak anlaşılamadı. Örgüt ne tür bu eylemi gerçekleştirmek istedi? Bu kişinin örgüt üyesi olarak ne yaptığına dair bir bilgi ulaşmadı şuanda. " diye konuştu.

İKNA EDİLEMEYİNCE VURULMAK ZORUNDA KALINDI

Teröristi ikna etme çalışmasında bulunduklarını söyleyen Bakan Ergün, "Kuşkusuz istihbarat faliyetleri bir çok olayın gerçekleşmeden önce önlenebiliyor. Bazen de istihbarat ağınınız ne kadar güçlü olursa olsun o aga girmeyen faliyetlerde bulunabiliyorlar. İstihbarat teşkilatımız ve Sas komandolarının yaptığı çalışmalar sonuç vermiştir. Bu terörist ikna edilememiş ve vurulmak durumunda kalınmıştır. Kişinin aynı evde birlikte kaldığı bir başka kişi ve bu kişinin başkalarıyla bağlantıları varmı yokmu? Kiminle bağlantıları var şeklindeki konular önümüzdeki günlerde açıklığa kavuşacaktır. "

TELEFON BATARYALARINI ÇIKARTTIRDI

Gemi yolcularından olan ve teröristin tüm yolcuların cep telefonu bataryalarını çıkarttırdığını söyleyen Davut Yavuzyılmaz kendilerini olaydan haberdar eden stajlyer öğrencinin söylemesiyle telefonları kapatıp bataryaların çıkarttırıldığını söyledi. "Biz şahsı hiç görmedik. Bizi stajer arkadaşlar aracılığıyla yönlendirdi. Daha sonra ikinci kata çıkmamızı söyledi. Kendisiyle hiç görüşmedik. " diye konuştu.

BOMBAYI PATLATIR DİYE ÇOK KORKTUK

Değirmendere'yi geçince görevlileri uyardığını söyleyen Birol Dere adlı yolcu ise, görevlinin panik yapmamasını istedikten sonra bir teröristin bomba taşıdığını bildirdiğini anlattı. Ne yapacağını şaşırdığını söyleyen Birol Dere, "Vapur İzmit iskelesinden kalktıktan sonra Değirmendereye gitmediğini anladım. Görevlilere söyleyince bana panik yamamamı ve teröristin elinde bomba olduğunu söylediler. Daha sonra cep telefonlarının bataryalarını çıkartmamız istendi. .ir süre sonra biz bataryaları taktık ve yakınlarımızla görüştük. Komandolar geminin arka kapısından girdi. Adamın üzerindeki bomba patlarsa diye çok korktuk. " dedi.

BAŞARILI BİR OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yolcuların 12 saat boyunca kabus yaşadığını ifade eden Alattin Memi Güven adlı yolcu, "Devletimize herşeyi bırakmamız gerektiğine inandım. Başarılı bir operasyon gerçekleştirdiler. Dünden beri 12 saat emek veren insanlara teşekkür ediyorum. Gemi içersinde çok korktuk. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdaydık. Kurtulduğumuz için çok mutluyuz."Kartepe adlı deniz otobüsünde bulunan yolcuların tam listesi şöyle: "Ayhan Onat, Gürsoy Kibar, Uğur Sandıkçı, Serkan Öztürk, Kadir Altınoğlu, Birol Dere, Ceyhun Tezer, Taner Toksöz, Dilek Karagül, Kemal Karagül, Davut Yavuzyılmaz, Canset Usta, Sude Gündoğdu, Yayla Şanlıtürk, Melike Naz, Berkay Duydu, Mustafa Uzun, İsmet Özyurt ve stajyer öğrenciler Sinan Arslan ile Seyit Memigüven" Bu arada birikte yaşadığı 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi..

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title