Haberler

Kocaeli Vatandaşın Şikayeti Pazar Kapattırdı

İzmit Belediyesi'nin Yuvam Akarca semtinde yaptırıp geçen yılın Ağustos ayında açtığı ve cumartesi günleri kurulan kapalı pazar yeri, bir vatandaşın şikayeti üzerine mahkeme kararıyla kapatıldı.

İzmit Belediyesi'nin Yuvam Akarca semtinde yaptırıp geçen yılın Ağustos ayında açtığı ve cumartesi günleri kurulan kapalı pazar yeri, bir vatandaşın şikayeti üzerine mahkeme kararıyla kapatıldı. Belediye ise, pazarın kapatılmasının gerekçesini, astığı bez afişle vatandaşlara anlatmaya çalışıyor.

Yuvam Akarca semtinde, yıllarca otopark olarak kullanılan alanın üzeri İzmit Belediyesi tarafından kapatılarak, sadece cumartesi günleri pazar yeri, diğer günler yine otopark olarak kullanılmak üzere düzenlendi. Pazar yerine bebek bakım odası, tuvalet ve mescit de yaptırıldı.

Ancak Bir mahalle sakini, burada imar planında pazar yeri olmamasına rağmen pazar kurulduğunu, evlerinin önü kapandığı için mağdur olduklarını belirterek Kocaeli 2'nci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme de kapalı pazarla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

BELEDİYE AFİŞ ASTI

Bunun üzerine İzmit Belediyesi burada pazar kurulmasına son verirken, ilk astığı afişlerde şikayeti yapan ve mahkeme kararını aldırtan vatandaşın adını da kullanarak gerekçeyi bez afişlerle semt sakinlerine anlatmaya çalıştı. Daha sonra ise şikayetçi vatandaşın adını afişlerden çıkarttı. İzmit Belediyesi'nin afişinde şu ifadeler yer aldı:

"Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere mevzuat hükümleri doğrultusunda inşası gerçekleştirilip hizmete sunduğumuz modrn kapalı semt pazarına, yapılan itiraz sonucunda mahkeme tarafından yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar verilmiştir. Modern kapalı semt pazarımız ile açık alanda geçmişte kurulan semt pazarı, Mahkeme süreci tamamlanıncaya kadar geçici bir süreliğine faliyet gösteremeyecektir. Şimdiden pazar yerinde tezgah açan pazarcı ve üreticilerimiz ile ihtiyaçlarını Yuvam Akarca PAzarı'ndan karşılayan halkımızın mağduriyetlerini üzüntü ile karşıladığımızı kamuoyuna önemle duyururuz

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmit Belediyesi Yuvam Akarca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title