Haberler

Kocaeli Valisi Güzeloğlu Açıklaması

Kocaeli 2016 yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçlarının değerlendirme toplantısı, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlığında gerçekleştirdi.

Kocaeli 2016 yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçlarının değerlendirme toplantısı, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun başkanlığında gerçekleştirdi.

Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanısıra İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları ile şube müdürleri katıldı. Toplantıda söz alan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Özellikle sonuç ve sınava ilişkin Kocaeli'nin olması gereken yer hedeflemesine dönük bir değişim ve dönüşüm sürecini 1,5 yıl önce göreve başladığımızda kamuoyu ile paylaşmıştık. Okul öncesi okullaşmadan başlayarak, bütün temel eğitim göstergelerinde gerideki 1,5 yıllık görev süremizde YGS sınavları dahil her alanda çok büyük bir kazanımın, başarının ve olumlu yönde değişimin sonuçlarını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

"İLK SIRAYI ELDE EDECEĞİZ"

Eğitimde başarı alanında Kocaeli'yi hak ettiği yere taşımayı hedeflediklerini söyleyen Vali Güzeloğlu, "Bu hedefe doğru da kararlılıkla ve adım adım yaklaştığımızı belirtmek istiyorum. Son 10 il arasındaki sıralama ve değişmeyen durum artık ilk 10'u zorlayan bir il konumuna 1,5 yılda gelmişse, çok kısa bir süre içerisinde inşallah birinci sırayı da Türkiye'nin her alanında olduğu gibi eğitimde de, eğitime dayalı başarı göstergelerinde de ilk sırayı hep birlikte elde edeceğiz" diye konuşu.

"EĞİTİMDE İLK 10'DA OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ"

Türkiye ortalamasının bütün puan türlerinde çok altında olan bir ili devraldıklarını dile getiren Vali Güzeloğlu, "G. 4 puan kategorisinde matematik, sosyal, Türkçe ve fen puan türlerinde Kocaeli'miz ne yazık ki Türkiye ortalamasının altındaydı. Şimdi ise Türkiye ortalamasını aşmış, Türkiye'nin en üst ortalama değerlerini hedeflemiş bir düzeydeyiz. Geçtiğimiz yıl Kocaeli'nin matematikte net ortalaması 5,43'dü. Bu yılki sınavda bu ortalama 8,34'e çıktı. Bu oransal olarak yüzde 53,59'luk bir sıçrama ve başarıdır. Fen bilimlerinde geçtiğimiz yıl 4,8 olan ortalamamız, bu yıl 5,98 'e çıkmıştır. Burada da oransal artışımız yüzde 24,58'dir. Türkçe'de 16,6 olan ortalamamız bu yıl 20,47 ye yükselmiş ve oransal artış olarak yüzde 23,31'dir. Sosyal puan türünde de geçen yılki ortalamamız 10,62 iken bu yıl 10,88 ile yüzde 2,45'lik bir oransal artışla başarı göstermiştir. 4 puan türünün bir önceki yıl ortalaması açısından artışı 2016 yılında yüzde 25,98'dir. Son 10'lardan ilk 10'lara doğru Kocaeli yoluna devam ediyor" şeklinde konuştu.

"BAŞARIMIZ DİSİPLİNLİ EĞİTİM VE ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ"

Vali Güzeloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "2014 de Kocaeli'nin Türkiye ortalaması tüm puan türlerinde değerler eksi idi. 2015 yılında bu yüzde 4,53 pozitif bir artış oldu. 2016 yılında da yüzde 4,76 Türkiye ortalamasını aşan bir il olduk. 2014-2015 yılı farkı yüzde 6,53 idi. 2015-2016 yılı farkı ise yüzde 0,23 dür. Bu puanlarla hedefimize doğru yaklaştığımızı biliyoruz. Bugünden sonra dramatik sıçramalar yerine küçük yüzdelik dilimlerle hedef alanlara ulaşmak ve o noktadaki başarımızı zirveye taşımak istiyoruz. Matematik net sayılarında 2013 ve 2014 yılında tüm sınava giren öğrenciler üzerinden baktığımızda Kocaeli-Türkiye fark oranı -4,26 idi. Şüphesiz ki bu düzeydeki bir eksikliğin sürdürülebilirliği mümkün değildi. 2014-2015 yıllarında Kocaeli; yüzde 4,53 ve bu yılda yüzde 4,76 Türkiye ortalamasının üzerindedir. Bu kararlı, disiplinli, bilimsel, gayret, çaba ve heyecan içeren bir emeğin ürünüdür."

"BİR ÖĞRENCİ DEĞİŞİRSE DÜNYA DEĞİŞİR"

"Bizler biliyoruz ki bir öğrenci değişirse, dünya değişir. Bu dünyayı değiştirmek, ancak gençlerimizden ve çocuklarımızdan başlayarak mümkündür. Bu süreçte başarının elde edilmesinde katkı sağlayan başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık'a teşekkür ediyorum. Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İlçe Kaymakamlarımıza, İlçe Belediye Başkanlarımıza İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, okul yöneticilerimize, destek olan bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza, çok değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Bu sonuçlar haklı bir gururu bizlere yaşatıyor ama sorumluluğumuz bitmiyor. Bütün çocuklarımıza girecekleri sınavlarda başarılar diliyorum."

Toplantı daha sonra katılımcılarla çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karamürsel Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title