Haberler

Kocaeli Vali Güzeloğlu"Kocaeli'nde Merkezi Teletıp ve Merkezi Laboratuvar Projesi Hayata...

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli'de Merkezi Teletıp Radyoloji Sistemi ve Merkezi Laboratuar Sonuç Sistemi projelerininin 6 ay sonra hayata geçireleceğini ve bu sistem sayesinde hastaların çektirdiği röntgen ve diğer filmlerle taphlil sonuçlarının bakanlığa bağlı diğer hastanelere gidildiğinde de görüntülenebileceğini söyledi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli'de Merkezi Teletıp Radyoloji Sistemi ve Merkezi Laboratuar Sonuç Sistemi projelerininin 6 ay sonra hayata geçireleceğini ve bu sistem sayesinde hastaların çektirdiği röntgen ve diğer filmlerle taphlil sonuçlarının bakanlığa bağlı diğer hastanelere gidildiğinde de görüntülenebileceğini söyledi.

Seka Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, Halk Sağlığı Müdürü Sinan Öztürk ve Seka Devlet Hastanesi yöneticileri katıldı. Burada yaptığı açıkmlamada, Merkezi Teletıp ve Radyoloji sisteminin vatandaşı ekonomik ve zaman kaybıdan kurtacağını belirten Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloglu şunları söyledi:

"Bu proje kapsamında hastaneler başvuran tüm vatandaşlarımızın görünteleme dediğimiz röntgen gibi çeşitli filmler çekildiği hastane ve merkezin dışında eş zamanlı olarak sağlık bakanlığımızın tüm hastanelerine görüntü transfer edilmesini sağlayacak. Vatandaşımızın ayrı ayrı hastanelere gittiğinde tekrardan görünteleme işlemine girmeden eş zamanlı olarak başvurduğu tüm hastanelerde yetkili doktorların önüne gelecek. Vatandaşlarımız ekonomik ve zaman kaybından kurtulacak. İlk olarak Kocaeli'de ki bütün hastanelerde daha sonra ki süreçte ise Türkiye'de bulunan tüm hastanelerde eş zamanlı olarak görülebilecek. Vatandaşların sağlık hizmetinin kalitesinde zaman ve değer kayıplarından ayrıca manevi yorgunluktan kurtaracağı bir sistem olarak görüyoruz. Yaklaşık 6 ay sonra da hayata geçirilecek."

'TAHLİL VE TEST SONUÇLARI EŞ ZAMANLI GÖRÜLECEK'

Merkezi Laboratuar Sonuç Sisteminin de önemli bir proje olduğunu söyleyen, Güzeloğlu, "Laboratuarda alınan kar örnekleri üzerinden doktorlarımız çeşitli test ve tahlil gerçekleştiriyor. Bugün artık tıpta doktorlarımız hastalığın belirlenmesi sürecinde radyoloji ve laboratuar ortamın ileri düzeyde çalışıyor. Aynı Merkezi Teletıp Radyoloji Sistemi projesindeki gibi laboratuar tahlil sonuçlarıda diğer hastaneye gidildiğinde yeniden tahlil ve test sonuçları istenmeyecek. Merkezi sistemle Türkiye'de bulunan tüm hastanelerde eş zamanlı olarak görüntülenebilecek. Biz her konuda olduğu gibi Kocaeli'nin bu konuda öncü olması için bu projeyi hayata geçiriyoruz." Dedi?

'YOĞUN BAKIM YATAĞI SAYISINI ARTTIRIYORUZ'

Yoğun bakım yatak kapasitesinin de arttırılacağını söyleyen Güzeloğlu, 'Yoğun Bakım çok önemli bir önemli kavram, özellikle acil hastalarında tedavi süresinde çok farlı bir boyutta. Yeni Doğan Yoğun Bakımı, Çocuk Yoğun Bakımı ve Yetişkin Yoğun Bakımı bu üç ayrı alan hem ayrı bir uzmanlı gerektiyor. Hem sağlık çalışanları için ayrı bir alan gerekiyor. Kocaeli'de yoğun bakım yatak sayısı 192, buna bağlı olarak biz yoğun bakım yatak sayısı 293'e çıkarıyoruz. Erişkin yoğun bakım mevcut sayısını 149'dan 211'e, Çocuk yoğun bakım mevcut sayısını 7'den 22'ye, Yenidoğan yoğun bakım yatak sayısını 36'dan 60'a çıkarıyoruz."

Vali Güzeloğlu ayrıca kentte 5 hastanede uzman doktorların mesai saatinden sonra gelen hastaya ilk müdahaleyi yapabileceklerini ve Acil servis doktorları 4924 sayılı yasa çerçevesin çakılı kadro sistemine geçirileceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Basri Güzeloğlu Hasan Basri Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title