Haberler

Kocaeli Üniversitesi'nde 260 Öğrenci Doktorluğa İlk Adımını Attı

Güncelleme:

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yeni öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törende bu yıl 1'inci sınıfa başlayan 260 öğrenci ilk kez beyaz önlük giyerek hekimliğe ilk adımlarını attı. Törende konuşan Rektör Prof.Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, tıp biliminin en kutsal mesleklerin başında geldiğini belirtirken, dünya barışı ve sevgiyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Beyaz önlük törenine Rektör Prof.Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şükrü Hatun, dekan yardımcıları Prof.Dr. Füsun Yıldız, Prof.Dr. İlhan Tarkun, öğretim görevlileri öğrenci ve velileri katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Dekan Prof.Dr. Şükrü Hatun, öncelikle çocuklarına verdikleri emekler için velileri, öğrencileri de bu ünivertelerini tercih etmelerinden dolayı kutladı. Prof.Dr. Hatun, şöyle dedi:

"Öğrencilerimiz kadar siz anne ve babaları da çocuklarınıza verdiğiniz emek için kutluyorum. Onlarla ne kadar gurur duysanız yeridir. Bizler sizlerin güvenle emanet ettiğiniz çocuklarınızın iyi insan, iyi hekim olmaları ama aynı zamanda mutlu ve özverili insanlar olmaları için çaba göstereceğiz. Kapılarımızı ve yüreklerimizi onlara açacağımızdan, onların farklılıklarına saygı göstereceğimizden, özgür bir eğitim ve çalışma ortamı sunarak kendi kişiliklerini oluşturmalarına yardım edeceğimizden emin olabilirsiniz. Çocuklarınızı iyi hekimler, iyi insanlar olarak yetiştimek için sizlere tüm kalbimle söz veriyorum."

DÜNYA BARIŞI MESAJLARI

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu da 15 yıl önceki Marmara Depreminde üniversitenin eski kampus binalarının yıkıldığını, ayrı zamanda eşi olan ve geçen yıllarda yaşamını yitiren eski Rektör Prof.Dr. Baki Komsuoğlu'nun yeni Umuttepe Kampusu'nü yaptırtırken bahçeye ilk olarak zeytin ağaçları diktirdiğini hatırlattı.

Prof.Dr. Komsuoğlu, "Zeytin ağaçları bütün dillerde barış, sevgi ve köprü olmaktan yana olan bir ağaçtır. Merhum eşim Baki Komsuoğlu, üniversiteye geldiğinde ilk olarak zeytin ağaçları dikti. Zeytinle başladım çünkü dünyanın barışa ihtiyacı var. 21. Yüzyılın daha barışçıl olmasını istiyoruz. Bu yüzyılda sizlerin büyük rolü olacak" dedi.

Törende daha sonra yeni kayıt yaptıran 260 öğrenci beyaz önlüklerini giyerek hekimliğe ilk adımlarını attı. Onları izleyen birçok veli de sevinç gözyaşları döktü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Şükrü Hatun Ayşe Sevim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title