Haberler

Kocaeli Sanayi Bölgesinde Büyük Yangın! Bir Kıvılcım Fabrikayı Yaktı

Güncelleme:

Dilovası'nda bulunan Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (GEBKİM) içerisinde bulunan ısı yalıtım malzemeleri üreten İzocam Fabrikası'nda çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

HAMMADDE VE DEPO BÖLÜMÜ YANDI

Saat 11.00 sıralarında, ısı yalıtım malzemelerinin üretiminde kullanılan hammadde ve depo bölümünde yangın çıkması üzerine itfaiyeye haber verdi. Olay yerine Dilovası, Gebze ve İzmit'ten çok sayıda itfaiye ekibi gelirken, yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü.


DUMANLAR GÖKYÜZÜNÜ KAPLADI

Fabrikadan yükselen dumanlar gökyüzüne doğru uzarken, tüm bölgeden görüldü. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çabaları sonucunda kontrol altına alınarak söndürüldü.


KAYNAK SIRASINDA ÇIKAN KIVILCIMLARDAN ÇIKMIŞ

Yangında fabrikanın çatısı çökerken, büyük hasar oluştu. Yangının kaynak yapıldığı sırada sıçrayan kıvılcımlardan kaynaklandığı iddia edilirken, olay yeri inceleme ekiplerinin yapacağı inceleme sonucunda yangının çıkış nedeni belirlenecek. Yangında ölen veya yaralanın olmaması teselli oldu.


"ÖLÜ VE YARALI OLMAMASI TESELLİMİZ"

GEBKİM Bölge Müdürü Deniz Delioğlu yangının kaynak yapıldığı sırada çıktığının ileri sürüldüğünü belirterek, "Daha henüz bize tam bilgi ulaşmadı. Olay yeri inceleme gelecek. Olay yeri incelemenin yapacağı tespitler sonrasında yangının çıkış nedeni ortaya çıkacak. Hammadde ve depo bölümü yanmış. Şüphelenilen kaynaktan yangının çıktığı söylentileri var. Ne derece doğru bilemiyoruz açıkçası. Sevindiğimiz bir konu var ölü ve yaralı olmaması. Onun dışında tabi bu şekilde yanması çok üzücü, yatırım yapılmış sonuçta. Çatı da çöktü içeride. Üzücü şeyler ama ölü ve yaralı olmaması tesellimiz. Söndürülmüş olması tesellimiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3. Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title