Haberler

Kocaeli - Safi Port'un Hedefi Avrupa'da Bir Numara Olmak

Safi Port'un hedefi Avrupa'da bir numara olmak DERİNCE(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde bulunan Derince Limanı'nın işletmesini 543 milyon dolar bedelle 39 yıllığına alan Safi Holding, Safi Port Derince Limanı'na 350 milyon dolar yatırım yapacak.

Safi Port'un hedefi Avrupa'da bir numara olmak

DERİNCE(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde bulunan Derince Limanı'nın işletmesini 543 milyon dolar bedelle 39 yıllığına alan Safi Holding, Safi Port Derince Limanı'na 350 milyon dolar yatırım yapacak. Safi Port Derince Limanı Genel Müdürü Şeyda Güre, Türkiye'nin en büyük uluslararası limanı olmak için yatırım yaptıklarını belirterek, "Burası bir kamu malı. Biz burada kiracıyız. Bunların hepsi devletin olacak. Türkiye'yi bırakın, Avrupa'da bir numara olmak istiyoruz" dedi.

D-100 Karayolu, TEM Otoyolu'na yakınlığı gibi avantajlarının yanı sıra içerisinden demiryolu geçen Derince Limanı'nın işletmesini geçtiğimiz yıl alan Safi Holding, Safi Port Derince adını verdiği limanda yatırımlar için çalışmalara devam ediyor. Özelleştirme Başkanlığı'na 543 milyon doları peşin ödeyerek limanın işletmesini 39 yıllığına alan Safi Holding'in yöneticileri bugün basın toplantısı düzenledi. Safi Holding Başkan Danışmanı Erkan Dereli, Safi Port Derince Limanı Genel Müdürü Şeyda Güre ve yetkililer, limana yapılacak 400 bin metrekarelik dolgu ve dip taraması çalışmaları ve yatırımlarla ilgili bilgiler verdiler. Kocaeli Valiliği'nce hazırlanan dolgu ve dip taraması projesi için "ÇED gerekli değildir" kararı verilirken, yetkililer dolgu kararının sözleşmede olduğunu, yatırımları yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Şeyda Güre, Türkiye'nin en büyük limanı olmayı hedeflediklerini, Avrupa'da 1 numara olmak istediklerini belirterek, "Safi Port Derince, Türkiye'nin en büyük uluslararası limanı olma yönünde çalışmalarını sürdürüyor. Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı gereği yapılacak yatırım ile tesis, bölgeye hizmet veren en büyük liman olacaktır. Yatırımlar tamamlandığında yaklaşık 500 kişi olan istihdam sayısı 2 bin 500 kişiye çıkacak. Limanda başlanacak olan yapılandırma çalışmaları, mevcut liman operasyonunu aksatmayacak şekilde tamamlanacak. Yapılacak genişletme çalışmaları sayesinde her bir yük çeşidi için rıhtımlar sınıflandırılacak. Liman sahasının D-100 ve TEM Otoyolu giriş ve çıkış bağlantı yolları ayrılarak liman verimliliği ve hizmet kalitesi de daha iyi hale getirilecek. Hedeflenen hacimlerle liman Marmara Bölgesi'nin lojistik merkezi haline gelecek. Sanayimizin lokomotifi olan otomotiv sektörünün ihracatını arttırma hedefleri açısından Safi Port Derince'de gerekli yatırımların zamanında yapılması büyük önem taşıyor" dedi.

BİZ KİRACIYIZ, HEPSİ DEVLETİN OLACAK

Derince Limanı'nın işletmesini 543 milyon dolara aldıklarını, 350 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını açıklayan Şeyda Güre, "Burası bir kamu malı. Biz burada kiracıyız. Kiracı olabilmemiz için de ihalede olan o şartnameleri, yatırımları yerine getirmemiz gerekiyor. Bunların hepsi devletin olacak. Türkiye'yi bırakın, Avrupa'da bir numara olmak istiyoruz" diye konuştu.

Şeyda Güre firmaların verdikleri hizmetten memnun olduğunu söyleyerek, "Hizmetimizden firmalar çok memnun. Daha önce limanın içinde başka firmalar vardı. Onlar operasyon yapıyordu. Şu anda her şey tüm operasyonlar, kontroller bizde. Geçtiğimiz yıl Mart ayından bu yana bir tane dahi iş kazamız olmadı. Tüm çalışanlarımız sigortalı" dedi.

HABER-KAMERA: Mesut ÇATAK-Ergün AYAZ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Safi Holding Güre Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title