Haberler

Kocaeli Pazar Kurulmasına İzin Verilmedi, Esnaf 6 Ton Meyve ve Sebzeyi Bedavaya Dağıttı

Pazar kurulmasına izin verilmedi, esnaf 6 ton meyve ve sebzeyi bedavaya dağıttı İZMİT'in Yuvam Akarca Semti'nde bir süredir Cumartesi günleri açılan Kapalı Pazar Yeri, konut alanının önünü kapattığı ve usulsüz yapıldığı gerekçesiyle bir vatandaşın şikayeti üzerine mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı alınınca pazar kurulamadı.

Pazar kurulmasına izin verilmedi, esnaf 6 ton meyve ve sebzeyi bedavaya dağıttı

İZMİT'in Yuvam Akarca Semti'nde bir süredir Cumartesi günleri açılan Kapalı Pazar Yeri, konut alanının önünü kapattığı ve usulsüz yapıldığı gerekçesiyle bir vatandaşın şikayeti üzerine mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı alınınca pazar kurulamadı. Tezgah açamayan pazarcılar Kapalı Pazar alanı önünde 6 ton meyve ve sebzeyi vatandaşlara bedava dağıttı.

Yuvam Akarca bölgesine hizmet veren pazarcılar için İzmit Belediyesi buraya kapalı Pazar alanı yeri yaptı. Daha önce açık alanda pazarcılık yapan pazarcı esnafı da yapılan kapalı Pazar yerine geçti. Ancak bölgede oturan ve Yuvam Akarca site yönetiminde bulunan Cüneyt Taş adlı vatandaş, belediyenin "sosyal Tesis" diye gösterip pazar yeri yaptığını, bunun sosyal tesisle ilgili olamdığı gibi konut alanının önünü ve yolunu kapattığını, gürültü ve görsel ve çevre kirliliğine yolaçtığını belirter dava açtı. Mahkeme de kapalı pazar alanı konusunda yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkemenin kararı Cuma günü belediyeye akşam saatlerinde ise esnafa bildirildi. Ancak bugün pazar kurmaya gelen esnafın çoğun olayı yeni öğrenince pazarcılar Kapalı Pazar alanı önünde vatandaşa 6 ton sebze ve meyveyi bedavaya dağıttı.

Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim yapılan yanlışlığın biran önce çözülmesini istiyerek, "Belediye ve bir vatandaşın şikayeti üzerine pazarcılar mağdur ediliyor. Yargı yürütmeyi durdurma kararı verdi. Pazarcının suçu ve günahı nedir? Biran önce bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz." dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yuvam Akarca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title