Haberler

Kocaeli'nde Yaban Hayvanlarına Yem Bırakıldı

Kocaeli'nde, yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Kocaeli'nde, yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürü Kerim Gençoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsimine girilen günlerde yaban hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak amacıyla doğaya 6 bin 300 kilogram besi yemi ve buğday türleri bırakılacağını söyledi.

Yemlerin, özellikle kış şartlarının ağır olduğu ve yaban hayvanlarının yiyecek bulma sıkıntısı yaşadığı bölgelere bırakılacağını aktaran Gençoğlu, "Özellikle Kandıra'daki Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, bölgedeki tabiat parkları ve bunlara yakın ormanlık alanlarımıza yem bırakma faaliyetleri olacaktır. Geçen yıl da aynı şekilde bu çalışmalarımız devam etmiştir" dedi.

Bölgede ayı, tilki, çakal, yaban domuzu ve az miktarda keklik bulunduğunu dile getiren Gençoğlu, şunları kaydetti:

"Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz bu konuda çok hassas hareket etmektedir. Bizlere yem tedariki ve çalışmaların planlanması konusunda destek olmaktadır. Biz de doğadaki hayvanların beslenmesi konusunda elimizden gelen çalışmaları sürdürmekteyiz. Hayvanlar kış şartlarında yem bulmak noktasında sıkıntı yaşamakta ve aç kalmaktadır. Sağlıklı yaşam koşulları oluşmaması üzerine üremesi ve hayatını devam ettirmesi noktasında sıkıntı yaşayan yaban hayvanları için elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye çalışıyoruz." - Kocaeli

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Kandıra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title