Haberler

Kocaeli'nde Tarihi Cami ve Hamam Restore Edilecek

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde Şeyh Edebali'nin soyundan gelen Karabali Bey tarafından 1527 yılında yaptırılan cami ve külliye içerisindeki hamam restore edilecek.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde Şeyh Edebali'nin soyundan gelen Karabali Bey tarafından 1527 yılında yaptırılan cami ve külliye içerisindeki hamam restore edilecek.

Karamürsel Belediyesi tarafından, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçeyi ziyareti sırasında geldiği belediye binasının restorasyonunun ardından, Karabali Bey Camisi ve külliye içerisindeki hamamın gün yüzüne çıkarılması için de çalışmalara başlandı.

Belediye başkanı İsmail Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi hamamın restorasyon çalışmalarının başladığını belirterek, projenin tamamlanmasıyla hamamın müze yapılarak halka açılacağını söyledi.

Karabali Bey Camisi'nin de aslına uygun şekilde yenileceğini ifade eden Yıldırım, "Acele ve yanlış kararlarla değil, doğru ve emin adımlarla geleceğimize yönelik yatırımlar yapıyoruz. Bizler geçmişten aldığımız mirası tarihine uygun şekilde gelecek nesillere emanet etmek için çalışıyoruz. Karamürsel Belediyesi olarak bugüne kadar geçmişimize ve tarihimize sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun manevi mimarı olarak bilinen Şeyh Edebali'nin soyundan Kara Bali Bey İbn-i Ahmet tarafından 1527 yılında yaptırılan külliye, cami, kervansaray, hamam, mektep ve çeşmeden oluşuyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Kemal Atatürk Şeyh Edebali Karamürsel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title