Haberler

Kocaeli'nde "Kadın Cinayeti" Protestosu

Sevgi Zağlı'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ömer Akdoğan'ın davasının görüldüğü Kocaeli Adliyesi önünde toplanan kadın platformu üyeleri, çeşitli sloganlar attı.

Kocaeli Kadın Platformu üyesi bir grup, ayrıldığı sevgilisini bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın duruşması öncesi kadın cinayetlerini protesto etti.

Ellerinde pankart ve dövizlerle, Sevgi Zağlı'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ömer Akdoğan'ın davasının görüldüğü Kocaeli Adliyesi önünde toplanan kalabalık, çeşitli sloganlar attı.

Burada grup adına açıklama yapan Leyla Sakın, Kocaeli'nin, kadınların taciz ve tecavüze uğradığı bir kent haline geldiğini öne sürdü.

Artan erkek şiddetine karşı hiçbir önlem alınmadığını savunan Sakın, "Sanığın en ağır şekilde hak ettiği cezayı alması için elimizden geleni yapacağımızı haykırıyoruz. Bu ve bunun gibi mağduriyetlerde tüm gücümüzle kadınların yanında olacağız" dedi.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Ömer Akdoğan, İzmit ilçesinde 20 Nisan'da, ayrıldığı sevgilisi Sevgi Zağlı'yı bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmış, sanık hakkında hazırlanan iddianamede "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis istenmişti. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Kocaeli Adliyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title