Haberler

Kocaeli'nde "Cumhuriyet Koşusu"

Cumhuriyetin 91. yılı kutlamaları kapsamında kentte bu yıl ikincisi düzenlenlenen etkinliğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Cumhuriyetin 91. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen "Cumhuriyet Koşusu"na, yabancı atletler de katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe katılan farklı yaş gruplarındaki sporcular, yarış öncesi ısınma hareketleri yaptı.

Seka Park'ta iki kategoride gerçekleştirilen yarışın, ilk ayağı olan 3 kilometrelik halk koşusunun startını veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ayrıca 41 göğüs numarasıyla koşudaki yerini aldı.

Sağanak altında yapılan ve 2 bin 550 kişinin katıldığı koşuda, bayanlarda Elif Tozlu birinci, Yayla Kılıç ikinci ve Duygu Bayan üçüncü oldu. Erkeklerde ise Adem Karagöz birinciliği, Hasan Turgut ikinci, Kağıtspor sporcularından Turgay Bayram ise üçüncülüğü elde etti.

Daha sonra başlayan 10 kilometrelik sporcu koşusuna, Kenyalı ve Etiyopyalıların da bulunduğu 750 atlet katıldı.

Koşuda, erkekler kategorisinde Kenyalı atlet Evans Kipligat birinci, Etiyopyalı Gure Tumbe ikinci, Kenyalı Amos Kibitok ise üçüncü oldu.

Bayanlarda ise Kenyalı atlet Layesh Tsige Abebani birinciliği, Kenyalı Marine Jelgat Kipchumba ikinciliği ve Antalya'dan Esma Aydemir ise üçüncülüğü elde etti.

Dereceye girenlere kupa ve madalyaları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından verildi.

Karaosmanoğlu, yaptığı konuşmada, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Cumhuriyetin büyük bir kazanım olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, "Atalarımız, dedelerimiz, bizlere bu Cumhuriyeti kazandırabilmek için canlarını, kanlarını ortaya koydu. Cumhuriyetimizi kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bize düşen ise en iyi şekilde çalışarak ona sahip çıkmaktır, birlik ve beraberliğimizi korumaktır" diye konuştu.

Öte yandan yarışa katılan tüm vatandaşlara, kırmızı beyaz renkli tişört, katılım belgesi, kumanya ve Türk Bayrağı hediye edildi. - Kocaeli

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title