Haberler

Kocaeli - Mikader'İn Çocuk Evi'Ne Ferhat Göçerli Açılış

Kuruçeşme Arena'da Geçen Yıl Verilen Konserden Elde Edilen Gelir Çocuk Evi Oldu

KURUÇEŞME ARENA'DA GEÇEN YIL VERİLEN KONSERDEN ELDE EDİLEN GELİR ÇOCUK EVİ OLDU

Minik Kalplerle El Ele Derneği'nin (Mika-Der) Kocaeli bölgesindeki Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı yurtların iyileştirilmesi amacıyla Marmara Depreminin 10. yıldönümü nedeniyle geçtiğimiz yıl Kuruçeşme Arena'da gerçekleştirilen Emel Sayın ve Ferhat Göçer konserinden elde edilen, hem araç hem çocuklara yuva kazandırdı. Paranın bir bölümüyle bir süre önce SHÇEK Kocaeli'ye bir otobüs ve bir panelvan araç alınmasının ardından, İzmit ve Gölcük'e bağlı Değirmendere semtinde yaptırılan iki çocuk evi Ferhat Göçer'in katılımıyla açıldı. Dernek bir yıllık kirası ile iki evin tüm iç tefrişatını karşıladı. Örnek evlerde bakıcı anne bulunuyor ve burada 5 çocuk barınıyor.

MİKA-DER'E ALTIN MADALYA VE BERAAT

Nesrin Ercan başkanlığındaki Mika-Der yönetim kurulu üyelerini karşılayan İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hamdi Kadıoğlu, Mika-Der'in Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışladığı araçlar ve çocuk evlerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Dernek Başkanı Nesrin Ercan'a Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü adına altın madalya ve beraatı takdim etti.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı biri İzmit Yuvam Akarca, diğeri ise Gölcük Değirmendere'deki çocuk evlerinin açılışına MİKA-DER Başkanı Nesrin Ercan, başkan yardımcıları Arzu Sabancı, Y. Zafer Kazanoğlu, Genel sekreter Elif Türkay, Yönetim kurulu üyelerinden Arzu Çebi, Kadriye Yılmaz ve dernek sekreteri Sibel Tatlı katıldı.

ÇOCUK EVLERİ PROJESİ TÜRKİYE'DE YAYILSIN

Kocaeli'nde bir anlayışı simgeleyen ve çocukların toplumla entegrasyonunu kolaylaştıracak çocuk evi projesine adım attıkları için mutlu olduklarını söyleyen MİKA-DER Başkanı Nesrin Ercan, "Kuruçeşme Arena'da verilen konserin geliriyle önce SHÇEK Genel Müdürü isteği doğrultusunda Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ve SHÇEK Genel Müdürünün katılımıyla iki araç teslim ettik. Kalan paramızla da Kocaeli'nde yeni bir anlayışı simgeleyen ve çocukların toplumla entegrasyonunu kolaylaştırıcak olan çocuk evleri projesine adım attık. Diliyoruz ki çocuk evleri projesi Türkiye'de daha çok yayılsın ve biz daha çok çocuk evi yapalım" dedi.

SEVE SEVE KABUL ETTİK

Açılışa katılan ve Sosyal Hizmetler ile MİKA-DER'in başarılı bir ortak çalışma sergilediklerini söyleyen ünlü sanatçı Ferhat Göçer ise konser veklifini seve seve kabul ettiklerini belirtti. Göçer, "İstanbul'daki konserin gelirleri sadece Kocaeli'nde değil Türkiye'nin bir çok İlinde hizmetler için kullanılacak. Ben de diger sanatçı dostlarım Emel Sayın, Erol Evgin olsun katıldığı ve katılacağı konserlerle ve etkinliklerle elde edilen gelirler çocuklara daha iyi yaşam olanakları sağlanması ı için harcanmakta. Devletin bir dernekle birlikte yaptığı proje beni çok mutlu etti. Yapılan en küçük harcamalar bile en iyi şekilde yerine ulaşmakta ve sonradan bunlar kontrol edilmekte. Gerek MİKA-DER gerek Sosyal Hizmetlerin denetimleri altında gerçekleştirmekte. Dernek ve Sosyal Hizmetlerin ortak çalışması yıllara yayılacak. Onlarla birlikte daha güzel hizmetler yapıcaklar gibi geliyor bana." diyerek mutluluğunu dile getirdi.

ea(mb),13.05.2010(foto)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title