Haberler

Kocaeli Merkezli "Usulsüz Dinleme" Davası

Kocaeli'de, aralarında bürokrat, siyasetçi ve medya mensuplarının da bulunduğu 63 kişiyi usulsüz dinledikleri gerekçesiyle 5'i tutuklu, 13 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli'de, aralarında bürokrat, siyasetçi ve medya mensuplarının da bulunduğu 63 kişiyi usulsüz dinledikleri gerekçesiyle 5'i tutuklu, 13 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 12. duruşmasında, tutuklu sanıklar Mehmet Emin Orhan, Fahri Derici, İsmail Yaman ve Abdulhadi Mehan hazır bulundu. Diğer tutuklu sanık Ertuğrul Tüz ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Geçen celse ara kararında haklarında yakalama emri çıkartılan sanıklardan Ali Öztürk, Emin Safa Özergül, Fatih Akpınar, Metin Canbay, Osman Dursun Aydın ve Özgür Nikbay'ın yakalanamadıkları belirtildi.

Duruşmada söz verilen sanık avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu, müvekkili Orhan'ın tutukluluk durumunun kaldırılmasını, mahkeme gerekli görürse adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti.

Sanıklar Yaman ve Derici'nin avukatı Abdullah Serdar Ömür de müvekkillerinin tutukluluklarının devamının mağduriyete neden olduğunu belirterek, tutuksuz yargılanmalarını istedi.

Sanıklardan Tüz ise dinlemeye ilişkin evrakta bulunan imzaların dinlemenin niteliği itibarıyla resmi evrak olarak kabul edilemeyeceğini ifade ederek, bunların önlemeye yönelik yapılan işlemler olduğunu bildirdi.

Diğer tutuklu sanıklar da tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Derici, Yaman, Mehan, Orhan ve Tüz'ün tutukluluk halinin devamına, Öztürk, Özergül, Akpınar, Canbay, Aydın ve Nikbay'ın yakalama emrinin yerine getirilmesinin beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İddianamede sanıklar, eski Kocaeli Valisi Ercan Topaca, eski MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, TV41 Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Turgun'un da aralarında bulunduğu 63 kişiyi usulsüz dinlemekle suçlanıyor.

Sanıklara, "görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlamaları yöneltiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Dursun Aydın Mehmet Emin Orhan İsmail Yaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title