Haberler

Kocaeli Merkezli "Usulsüz Dinleme" Davası

Kocaeli'de, aralarında bürokrat, siyasetçi ve medya mensuplarının da bulunduğu 63 kişiyi usulsüz dinledikleri gerekçesiyle 5'i tutuklu, 13 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli'de, aralarında bürokrat, siyasetçi ve medya mensuplarının da bulunduğu 63 kişiyi usulsüz dinledikleri gerekçesiyle 5'i tutuklu, 13 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 11. duruşmasında, tutuklu sanıklar Fahri Derici, İsmail Yaman ve Abdulhadi Mehan hazır bulunurken, diğer tutuklular Mehmet Emin Orhan ve Ertuğrul Tüz video konferans yöntemiyle duruşmaya katıldı.

Duruşmaya, avukatların yanı sıra tanık ve müştekilerin de geldiği görüldü. Geçen celse ara kararında haklarında yakalama emri çıkartılan sanıklardan Ali Öztürk, Emin Safa Özergül, Fatih Akpınar, Metin Canbay, Osman Dursun Aydın ve Özgür Nikbay'ın yakalanamadıkları anlaşıldı.

Davaya müşteki olarak katılan TV41 Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Turgun, ülke genelinde yayın yapan Star Gazetesi'nin internet sitesinde 4 Mart 2014'te Kocaeli'de usulsüz dinlenen telefon numaralarının yayınlandığını belirterek, bu haber üzerine kendi cep telefonlarının da dinlendiğini öğrenerek şikayetçi olduğunu söyledi.

Yaklaşık 3 yıl defalarca usulsüz şekilde dinlendiğinin anlaşıldığını dile getiren Turgun, "Araştırdığımda aynı mahkemeden farklı suçlar isnadıyla farklı zamanlarda dinleme kararı alındığını polis memurlarının açıklamalarından öğrendim. Televizyon sahibi olduğum ve ortaklarımdan Mahmut Civelek'in dönemin bir parti il başkanı olması nedeniyle dinlendiğimi düşünüyorum." diye konuştu.

Turgun, haksız dinleme yapan şahıslardan şikayetçi olduğunu söyleyerek, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Sanıkların beyanları dinlendi

Tanık ifadelerinin dinlenmesiyle devam eden duruşmada, daha sonra sanıklar Orhan, Derici, Yaman, Mehan ve Tüz ile avukatlarına söz verildi.

Sanıklar, tanık beyanlarının aleyhte olan hususları kabul etmediklerini ve avukatlarının ifadelerine katıldıklarını belirterek, tahliyelerini talep ettiler.

Tüz ise dava konusu dosyada en alttaki polis memuru olduğunu belirterek, "Amirlerimden aldığım talimatları yerine getirdim. Ben hakkımda yakalama kararı çıktığını duyunca kendim teslim oldum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Derici, Yaman, Mehan, Orhan ve Tüz'ün tutukluluk halinin devamına, Öztürk, Özergül, Akpınar, Canbay, Aydın ve Nikbay'ın yakalama emrinin yerine getirilmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İddianamede sanıklar, eski Kocaeli Valisi Ercan Topaca, eski MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, TV41 Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Turgun'un da aralarında bulunduğu 63 kişiyi usulsüz dinlemekle suçlanıyor.

Sanıklara, "görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlamaları yöneltiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Dursun Aydın Mehmet Emin Orhan İsmail Yaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title