Haberler

Kocaelili Gazeteciler Uğur Mumcu'yu Unutmadı

Güncelleme:

Kocaelili gazeteciler suikast sonucu öldürülen Türkiye'nin usta gazetecilerinden Uğur Mumcu'yu ölümünün yirmi ikinci yılında andı.

Kocaeli'li gazeteciler suikast sonucu öldürülen Türkiye'nin usta gazetecilerinden Uğur Mumcu'yu ölümünün yirmi ikinci yılında andı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Kocaeli Barosu ve Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'nin ortak bir şekilde organize ettiği bir tören ile 1993 yılında hain bir suikaste kurban giden Türkiye'nin usta gazetecilerinden Uğur Mumcu ölümünün yirmi ikinci yılında anıldı. Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan Uğur Mumcu Parkı'nda gerçekleştirilen anma törenine Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, birçok gazeteci ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende katılanlara Uğur Mumcu'nun sesinden hayatının anlatıldığı kayıt dinletildi. Tören sonunda Uğur Mumcu'nun son yazılarına ait kitap dağıtılırken, anı olarak heykeline karanfil bırakıldı.

Törende basın açıklamasını okuyan Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, "Uğur Mumcu'yu katledişinin yirmi ikinci yılında saygı ve özlemle anıyoruz. Uğur Mumcu'nun bıkmadan, usanmadan yazdığı, araştırarak ortaya koyduğu gerçekler ve bunlardan çıkarılması gereken dersler o gün dikkate alınsaydı, Türkiye bugün karanlık yapıların, haksızlıkların hüküm sürdüğü bir ülke değil, gerçek anlamda demokratik, laik bir hukuk devleti olacaktı. Halkın refahını yükseltme, hep ezilenlerin yanında olma, toplumu aydınlatma, kardeşçe yaşama ve yaşatma şiarını sürekli yansıtan bir hukukçu, bir gazeteci olan Uğur Mumcu bugün yaşamış olsaydı, ülkemizin içinde bulunduğu sorunlar yumağına ışık tutacaktı" dedi.

Gazeteci Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına koyulan C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu suikaste kurban giderek yaşamını yitirdi. Suikastın hemen ardından olay yerinde inceleme yapan uzmanların hiçbir delil bulamadığı, patlamayla etrafa dağılan ve cımbızla toplanması gereken delillerin ise süpürgeyle süpürüldüğü iddia edilirken, suikastın failleri yakalanamamıştır. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Mumcu Gökçe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title