Haberler

Kocaeli - Kızı İçin Ayakkabı Boyacılığı Yapıyor

Kızı için ayakkabı boyacılığı yapıyor Ergün AYAZ-Orhan UZUN/ İZMİT, (DHA)- İZMİT'te, iş bulmada zorlanan 55 yaşındaki Zöhre Kablay üniversite öğrencisi kızının öğrenim hayatının aksamaması için ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı.

Kızı için ayakkabı boyacılığı yapıyor

Ergün AYAZ-Orhan UZUN/ İZMİT, (DHA)- İZMİT'te, iş bulmada zorlanan 55 yaşındaki Zöhre Kablay üniversite öğrencisi kızının öğrenim hayatının aksamaması için ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı. Zöhre Kablay, bugüne kadar birçok işte çalıştığını ancak, yaşı ve rahatsızlıkları nedeniyle iş bulmakta zorlanınca, ayakkabı boyacılığı yapmaya karar verdiğini belirterek, "İnsanlar bir kadının ayakkabılarını boyamasını önce yadırgıyor. Ama sonra takdir ediyorlar" dedi.

Eşinden 18 yıl önce boşanan Zöhre Kablay, iş bulmakta zorlanınca 300 liraya yaptırdığı boyacı sandığı ile ayakkabı boyamaya başladı. Acısu Parkı'nda boyacı sandığının başında ayakkabı boyayan Zöhre Kablay, Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu öğrencisi kızının öğrenim ve evinin geçimini sağlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kızının üniversitede okuduğunu, hem de hafta sonu çalıştığını belirten Zöhre Kablay, onun eğitim hayatının aksamaması için 4 yıl içerisinde çalmadık kapı bırakmadığını, en sonunda ayakkabı boyamaya karar verdiğini belirtti. Troit, astım, bel ve boyun fıtığı hastalıkları olduğunu ifade eden Zöhre Kablay, rahatsızlıkları ve yaşının ilerlemesi nedeniyle iş bulmakta zorlandığını söyleyerek, şöyle dedi:

"İzmit'te kadın ayakkabı boyacı olmadığını gördüm. İstanbul Kadıköy'de görmüştüm. Bu fikir bana cazip geldi. 'İzmit'te de neden ayakkabı boyacılığını yapmayayım?' dedim ve bu işe başladım. Çevremdeki esnaf da bana destek oluyor. İnsanlar önceleri yadırgıyor. Ama sonra takdir ediyorlar" diye konuştu.

Zöhre Kablay, 5 gün önce ayakkabı boyamaya başladığını, bu işi yapmaya kararlı olduğunu anlatırken şöyle devam etti:

"Esnaf çok destek oluyor. Cesaretimden dolayı tebrik ediyorlar. Önemli olan insanın alın teriyle para kazanması. İşimden çok memnunum. Sağlığım elverdikçe bu işi yapmaya devam edeceğim. Bir kadın da bu işi rahatlıkla yapabilir. Sandığın maliyeti 300 lira ve kendi işimi kurdum. Bir köşede boş oturmaktan veya dilenmekten çok daha iyi bir iş."

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title