Haberler

Kocaeli Kitap Fuarı 5. Yılında Zirveye Oturdu

Güncelleme:

Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en büyük ikinci kitap fuarı unvanını kazanan Kocaeli Kitap Fuarı, rekor sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin en büyük 2’inci kitap fuarı sloganı ile bu yıl 11 Mayıs’ta kapılarını açan 5. Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 460 bin 220 ziyaretçi ile zirveye yerleşti. 2012’de 355 bin kişiyi ağırlayan ve 500 etkinlik, 350 yayınevi ve 20 sahaf yer aldığı fuar, 19 Mayıs pazar günü kapılarını kapattı. Sivil toplum kuruluşunun da stantlarla katıldığı fuarda her gün onlarca yazar kitapseverler için kitaplarını imzaladı.

Seçkin yazarlar Kocaeli’de buluştu

Fuara Doğan Hızlan, Nevzat Yalçıntaş, Abdülaziz Bayındır, İbrahim Tenekeci, Tarık Tufan, Selahattin Yusuf, Can Dündar, Canan Tan, Banu Avar, Uğur Dündar, Ece Temelkuran, Kahraman Tazeoğlu, Senai Demirci, Engin Noyan, Hüseyin Gülerce, İsmet Özel, Yavuz Bahadıroğlu, Ayşe Kulin, Sunay Akın, Mustafa Armağan, Murat Menteş, Ahmet Ümit gibi tanınmış çok sayıda yazar katıldı.

5. Kocaeli Kitap Fuarı’nın ‘bestseller’ı

Yayınevlerinden alınan bilgilere göre; Mustafa Armağan - Satılık İmparatorluk, Canan Tan – Hasret, Sabahattin Ali – Kürk Mantolu Madonna, Ömer Sevinçgül – Sensiz ama Seninle, Yavuz Bahadıroğlu – Kayıtdışı Tarihimiz, Can Dündar – Birand, Jojo Moyes – Senden Önce Ben, George R. R. Martin – Kralların Çarpışması, Banu Avar – ‘Gün O Gündür’ ve Mario Mazzanti – Şah Mat adlı kitaplar 5. Kocaeli Kitap Fuarı’nın bestselleri oldu.

İşitme engellilere kitap bağışı

Fuarda birbirinden önemli 3 sosyal sorumluluk projesi de yer aldı. Geçtiğimiz yıl ‘Bi Bana Bi Van’a’ projesiyle Türkiye’ye örnek olan kampanyanın benzeri bu yıl Vanlı işitme engelliler için düzenlendi. Kitap bağış kampanyası şeklinde organize edilen projenin amacı, engellilerle ilgili duyarlılık oluşturmak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde toplanan kitaplar Van/Merkez Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler İlkokulu’nda bağışlanacak.

Mahkûm çocuklara kitap bağışı

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri öğrencilerinin uygulayacağı “Onlar Gelemiyorsa Biz Geliriz” projesiyle Elazığ Çocuk Islah Evi’ne kitap bağışlandı. Projeyle ıslah evlerindeki küçük yaştaki çocuklar okumaya teşvik edilecek.

41 köye kütüphane kurulacak

Kocaeli Meslek Edindirme Kursu (KO-MEK) işbirliği ile kursiyerlerin okudukları kitapların toplandığı bir diğer kampanya ile 42 köye kütüphane kurulacak. 41 kurs merkezinde 41 bin kitabın yeniden değerlendirilmesiyle 41 bin öğrenciye düzenli bir kitap okuma alışkanlığı kazandırılması planlanıyor.

Mehmet Ali Birand özel köşesi

Fuarda geçtiğimiz Ocak ayında hayatını kaybeden Türkiye’nin duayen gazetecisi Mehmet Ali Birand için de bir stant yer aldı. Stantta Birand’ın kitapları, belgeselleri ve renkli saatleri sergilendi.

Uğur Dündar 19 Mayıs’ı kutladı

Sözcü Gazetesi yazarı ve Artı Bir Kanalı haber yorumcusu gazeteci yazar Uğur Dündar da Kocaeli 5. Kitap Fuarının son gününde okurlarıyla buluştu. Fuarda kitaplarını imzalayan Dündar’ı okurları alkışlarla karşıladı. Uğur Dündar kitaplarını imzalamaya başlamadan önce kuyrukta kendisini bekleyen okurlarının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Dündar, “19 Mayıs hepimize kutlu olsun. Bu önemli günü sizlerle birlikte kutladığım için çok mutluyum. Sağ olun, var olun” dedi.

Kaynak yayınlarında kitaplarını imzalayan Dündar”a “Yalandan Kim Ölmüş” adlı kitabı birlikte yazdığı Orhan Baykal da eşlik etti. Dündar, ayrıca aynı yayınevinde kitaplarını imzalayan Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş ve gazeteci-yazar Saygı Öztürk ile selamlaştı. Dündar, imza gününün ardından Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı kitap kampanyasına, kendi kitabını imzalayarak destek verdi.

Çözüm sürecini destekliyorum, eşimle Tunceli’ye gideceğim

Kocaeli Kitap Fuarı’nın son gününde söyleşi gerçekleştiren bir diğer isim, televizyon programcısı Fatih Portakal oldu. Çözüm süreci hakkında konuşan Portakal, çözüm sürecinin geç kalmış bir süreç olduğunu söyleyerek, “1984 yılında başlayan terörün bir şekilde bitmesi gerekiyordu. Silahla hiçbir şey olmaz. Yöntem tartışılabilir. O hükümetin sorumluluğu. Oslo görüşmesi ortaya çıktığında ‘Ben görüşmelerden yanayım’ demiştim. Benim ailemde şehit yok. Gençlerimizin terör mücadelesinde şehit olmasını istemem” dedi. Sürecin 5-10 yıl içinde Öcalan’ın bırakılması ve genel affa kadar gideceğini düşündüğünü belirten Portakal, “Ben bu yaz eşimi alıp Tunceli’ye gideceğim. Oradaki doğal güzellikleri göreceğim. Orası da memleketimizin bir parçası. Gidecek başka yerimiz yok, hepimiz bu topraklarda yaşamak zorundayız. Ben her zaman taraf oldum. Her zaman da taraf olacağım ilkeler var. Atatürk ilkeleri ile insan hak ve özgürlüklerinden tarafım. Bundan da memnunum. Taraf olmazsanız rüzgara göre eğilirsiniz. Benim tek arzum kişi hak özgürlüklerinin maksimum seviyede olması” şeklinde konuştu.

Kaynak: Star / Kültür Sanat

Sabahattin Ali Uğur Dündar 19 Mayıs Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
title