Haberler

Kocaeli Irak'ta Kaçırılan İzmitli İşçinin Evinde Sevinç Var

Irak'ta kaçırılan İzmitli işçinin evinde sevinç var Irak'ın Sadr bölgesinde spor kompleksi inşa eden Türk şirketinde çalışan ve kaçırılan işçiler arasında bulunan boya ustası Tahsin Cömert'in serbest bırakılmasının ardından evinde büyük sevinç yaşanıyor.

Irak'ta kaçırılan İzmitli işçinin evinde sevinç var

Irak'ın Sadr bölgesinde spor kompleksi inşa eden Türk şirketinde çalışan ve kaçırılan işçiler arasında bulunan boya ustası Tahsin Cömert'in serbest bırakılmasının ardından evinde büyük sevinç yaşanıyor. Tahsin Cömert Irak'ta Türk askerlerini karşısında görünce çok sevindiğini ve büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Kaçırılan işçiler arasında bulunan ve İzmit'in Kuruçeşme semtinde Doğan Mahallesi 13. Sokakta oturan boya ustası 42 yaşındaki Tahsin Cömert'in evindeki endişeli bekleyiş sona erdi. Yaklaşık 8 aydır Irak'ta çalışan Tahsin Cömert'in diğer arkadaşlarıymla birlikte serbest bırakılması iki gündür evii bayram sevinciyle doldurdu.

'AYYILDIZLI ASKERİ KARŞIMDA GÖRÜNCE ÇOK MUTLU OLDUM'

Irak'ta alıkonulduktan sonra çok sıkıntılı günler yaşadıklarını belirten Tahsin Cömert, kendilerine 28 gün boyunca sürekli psikolojik baskı yapıldığını belirterek şunları söyledi:

'ELLERİMİZ KELEPÇELENDİ GÖZLERİMİZ KAPATILDI'

"Bizim için çok stresli bir süreçti. İşkence yapılmadı ama psikolojik baskı yapıldı. Gözlerimizi kapadılar, ellerimizi kelepçelediler. Ellerimiz kelepçeli yattık. Yerlerimiz sürekli değiştirildi. Bilgi verilmemesi bizi moral olarak çok çökertti. Orada kurtarılma umuduyla bekledik. Birbirimize sürekli destek olduk. İki gündür evimdeyim. Harika bir duygu. Daha önce Irak'ta çalışmıştım. İlk defa böyle bir şey yaşadım. Biz oraya İşkur anlaşmalı devlet güvencesinde gittik. Böyle birşey yaşadığımıza hala inanamıyorum. Bizi almaya Özel Hareket timimiz geldi. Ay yıldızlı askerleri karşımda görünce çok sevindim ve mutlulu oldum. Harika bir duyguydu. Irak polisi tekrar devreye girdi. Irak polisi bizi kendileri kurtardıkları süsü vermeye çalıştılar. Büyükelçimiz çok çaba gösterdi bizim için"

'KARŞIMDAKİ KİŞİNİN EŞİM OLDUĞUNA İNANAMADIM'

Eşi serbest bırakılıp eve döndüğünde karşısındaki kişinin eşi olduğuna mutlulktan inanamadığını söyleyen Nevin Cömert ise duygularını şöyle anlattı:

"Eşimin alıkonulduğunu duyduğumda çok üzülmüştüm. Biz sürekli Dışişleri Bakanlığını ve eşimin çalıştığı şirketi arıyorduk. Çok zor bir süreçti. Eşim ilk eve geldiğinde çok mutlu oldum. Karşımdaki kişinin eşim olduğuna mutluluktan ve sevinçten inanamadım. Eşim şuanda yanımda ve çok mutluyum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuruçeşme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title