Haberler

Kocaeli Hdp'li Vekiller Kandıra'da Tutukluları Ziyaret Etti

Hdp Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve HDP milletvekilleri, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde kalan HDP'li belediye başkanı ve milletvekillerini ziyaret etti.

Hdp Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve HDP milletvekilleri, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde kalan HDP'li belediye başkanı ve milletvekillerini ziyaret etti. HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, HDP İstanbul Milletvekilleri Garo Paylan, Erdal Ataş, HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir ve partililer, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, eski HDP milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti. Ahmet Yıldırım ziyaretin ardından açıklamada bulunarak, "Biz buraya şunun için geldik, milyonlarca insanın oyunu almış milletvekili, belediye başkanları ve siyasetçiler yatıyor. Biz burada onların cezaevi koşulları için gelmiş değiliz. Burada bizzat tutulmalarının bir hukuksuzluk ve anayasaya aykırı olduğunu düşünüyoruz. Şunu söyleyelim bu ülkenin en üst yargı organlarından biri olan anayasa mahkemesi kendini tekzip eden, kendini inkar eden bir kararın altına imza atarak suskunluğunu korumaktadır. Buradan hareketle anayasada aykırı bir şekilde dokunulmazlıkları kaldırılan, hukuka aykırı bir şekilde siyasallaşmış hukuk tarafından tutuklanan arkadaşlarımızın burada rehin halde tutuluyor olmalarını kabul etmedik, etmeyeceğiz" dedi. Yıldırım arkadaşlarının haksız tutukluluk hallerinin son verilmesini, özgürlüklerine kavuşmasını isteyerek, şöyle konuştu:

"Biz burada onların tutukluluk halleri içerisinde hangi koşullarda kaldığını sorgulayan bir noktada değiliz, cezaevi koşullarının ne olduğunun sorgulanması noktasında iş değil. Bizzat cezaevinde bulunmalarının bir hukuksuzluk, yasaya ve anayasaya aykırılık teşkil ettiğini ifade ediyoruz. Burada bizim açıklama yapmamıza yasak getirmeye çalışanlar hukuku çiğnemektedirler ve yasakçı bir zihniyetle yasamanın bize vermiş olduğu hakları kısıtlamaya çalışmaktadırlar. Bu yasa dışılıklarla hiçbir yere yürünemez. Biz bu anlamda bir an önce arkadaşlarımızın haksız tutuklu hallerinin son verilmesini, bu rehin işlerine son verilmesi ve özgürlüklerine kavuşması gerektiği noktasında buradayız. Bu noktada çalışmalarımız son vermeyecektir. Belli bir süreden beri buradaki Kürt siyasetçilerin tutukluluk hallerine, onların yoldaşlarına ve HDP bileşenlerine dönük operasyonları teşhir edeceğimizi ve bu uygulama sonlanana kadar mücadele edeceğiz"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Yıldırım İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title