Haberler

Kocaeli Ereğlili Balıkçılar "Vira Bismillah" ile Sezonu Açtı

Ereğlili balıkçılar "Vira Bismillah" ile sezonu açtı

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'ne bağlı balıkçı kasabası Ereğli'de avlanma yasağının kalktığı 1 Eylül gecesi denize açılan balıkçılar bereketli bir yıl dileğiyle 'Vira Bismillah' dedi

Av sezonu açılışına katılan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, balıkçılara baklava ikram edip Türk bayrağı verdiler.Avlanma yasağının 1 Eylül gecesi son bulmasıyla balıkçılar, 'Vira Bismillah' diyerek Marmara'nın serin sularına ilk ağlarını attılar. Ereğli halkının büyük ilgi gösterdiği yeni av sezonu açılışının ardından balıkçı tekneleri hep birlikte Ereğli'deki limandan dualar edilerek, sirenler çalarak, havai fişekler eşliğinde ayrıldı.

Bu yıl denizden bereket beklediklerini söyleyen balıkçı Necati Altıntoprak, "Bütün hazırlıkları yaptık,makinelere baktık, vira bismillah deyip gece denize açılacağız, balıkçıların temellerinden bir tanesi de önce selam sonra rastgele diyip denize çıkacağız. Denizin ne kadar bereketli olacağını bol olacağını bence bir kaç gün sonra öğreniriz. Çünkü gerçekten hergün denizlerimiz çok kirleniyor. Düzensiz kuralsız avcılıklarda var ama temel sorunlardan bir tanesi kirlilik ve balıkların havyar ve yumurta bırakacağı bir tane alan kalmadı. Her tarafa limanlar yapıldı ve balığın barınma şansı yok artık." dedi.

Bu yılın bereketli geçmesini dilediklerini söyleyen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet "Maşallah uğurlu geçsin bol kazançlı geçsin, inşallah yüzleri gülerek gitti gülerek dönsünler" dedi. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım "Bizde yüce rabbimden bereketli geçmesini niyaz ediyoruz. Bu çok emek isteyen bir meslek hakikaten baştan hazırlanması daha sonra burada gördüğünüz seramoni güzel ama bunun hakikatten zahmeti çok fazla. Balıkçılarımıza bol bereketli bir av diliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Kaplan Hürriyet İsmail Yıldırım Karamürsel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title