Haberler

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden Banka Soygunu Açıklaması

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen banka soygunu girişimi ve rehine olayıyla ilgili Kocaeli Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "13.11.2015 günü saat 16.45 sıralarında ilimiz Gölcük ilçesinde Halkbank Şubesine gelen siyah çarşaflı, üzerinde bomba düzeneği bulunan bir şahsın soygun ve rehin alma olayı gerçekleştirdiği Haber Merkezine bildirilmesi üzerine; Olay yerine Terör, Asayiş ekipleri, Bomba Uzmanı, Operasyon timi ve müzakereci sevk edilmiştir. Olay yeri ve çevresi güvenlik altına alınmış, ambulans ve itfaiye olay yerine sevk edilerek operasyon sırasında hazır bulundurulmuştur. İlimizdeki Özel Harekat personeli Güneydoğu'da görevli olduğundan İstanbul ilinden operasyon için Özel Harekat timi talep edilmiştir" denildi.

Eylemcinin, banka özel güvenlik görevlisinin silahını ve 12 banka çalışanını rehin alması nedeniyle rehinelere zarar gelmemesi için müzakere edilmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, "Eylemci, Suriyeli ve çocuklarının rahatsız olduğunu, paraya ihtiyacı olduğundan dolayı bu eylemi gerçekleştirdiğini beyan etmiştir. Müzakere sırasında banka özel güvenlik görevlisinin eylemcinin elinden kurtulup dışarı kaçması üzerine eylemci rehinelere 4-5 el tabanca ile ateş etmiştir. Bunun üzerine rehinelerden 8'i üst kattaki camlardan dışarıya atlayarak kaçmış ve içeride 4 rehine kalmıştır. Olay yerine İl Emniyet Müdürü intikal ederek operasyonu yönetmiş, eylemci ile müzakere yapmış ve eylemciyi ikna etmeye çalışmıştır. Eylemcinin banka soygunu eylemini ailesinin ve çocuklarının rahatsız olduğunu, böbrek ihtiyacı odluğundan paraya ihtiyacı olduğu için bu soygunu gerçekleştirdiğini beyan etmesi üzerine eylemciye ailesinin ve çocuklarının tedavisi için gereğinin bizzat İl Emniyet Müdürü tarafından yaptırılacağını, her türlü güvencenin verildiği, kendisi başta olmak üzere hiç kimsenin zarar görmeyeceği sözü verilmiş olmasına rağmen 7 saat süren müzakere sonunda eylemcinin üzerindeki bombaların patlayacağı, bankayı yakacağı, rehinelere zarar vereceğini beyan etmesi ve rehinelere elindeki silahı doğrultması, kağıt parçalarının yakmaya başlaması ve rehinelere zarar gelmeyecek şekilde soyguncunun boşluk anı yakalandığı anda operasyona karar verilmiş, operasyon sonucu 4 rehine sağ salim dışarı çıkarılmış, eylemci ağır yaralanmıştır. Operasyona katılan (1) Özel Harekat Polisi ayağından yaralanmıştır. Bomba uzmanları soyguncunun üzerindeki bomba düzeneğini etkisiz hale getirerek olay yerinde bulunan ambulans ile hastaneye kaldırılmıştır"ifadelerine yer verildi.

Eylemcinin Türk vatandaşı olduğunun belirtildiği açıklamada, "Olay yerinde eylemcinin 2 çöp torbasına koyduğu 1 milyon 38 bin 700 TL ile banka içerisinde yere saçılmış 688 bin 180 TL olmak üzere toplamda 1 milyon 726 bin 980 TL ile 2 adet tabanca ve tabancaya ait fişek ve kovanlar elde edilmiştir. Eylemcinin kimlik tespiti çalışmalarında; Gölcük ilçesinde ikamet eden Türk vatandaşı İ.İ. olduğu tespit edilmiştir" denildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halk Bankası İstanbul Gölcük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title