Haberler

Kocaeli E-130'un Karamürsel Geçişindeki Beton Yol Sürücülerin Korkulu Rüyası Oldu

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde, E-130 Karayolu'nun ilçe merkezinden geçen yaklaşık 2 kilometrelik bölümünün 5 yıl önce pilot uygulama ile betonla kaplanması kazalara yolaçmaya devam ediyor.

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde, E-130 Karayolu'nun ilçe merkezinden geçen yaklaşık 2 kilometrelik bölümünün 5 yıl önce pilot uygulama ile betonla kaplanması kazalara yolaçmaya devam ediyor. Özellikle yüksek tonajlı kamyon ve tırların en küçük yağışlı havada beton yol üzerine kayarak ölümlü ve yaralamalı kazalara neden olurken, bugün de aynı yolda yağıştan sonra art arda kazalar yaşandı. Bugüne kadar yapılan tüm şikayetlere rağmen kaldırılmayan beton yolda daha önce yine ağır tonajlı kamyon ve tırların kayması veya beton darbeyi emmediği için sarsıntıdan yüklerin yola devrilmesi sonucu birçok ölümlü kaza meydana geldi. Bugün öğlen saatlerinde başlayan yağışın ardından yaşanan ilk kazada Karamürsel'den İzmit istikametine gitmekte olan 34 NEY 61 plakalı tır, beton yolda kayarak önünde seyreden başka bir tıra arkadan çarptı. Kazada 34 NEY 61 plakalı tırda büyük maddi hasar meydana geldi. Yine merkez ışıklardan Yalova istikametine gitmekte olan seyreden 80 GZ634 plakalı başka bir tır önünde seyreden 41 K 9658 plakalı özel otomobile çarptıktan sonra orta refüje çarparak durabildi. Beton yolun yine merkez ışıklarında Yalova istikametinde 41 NS 548 plakalı hafif ticari araç da yine kayarak önünde seyreden 34 SP 989 plakalı özel otomobile çarptı. Kazalarda 4 kişi hafif yaralandı. Kocaeli Bölgesi'nde kent içi geçişinde pilot bölge seçilen Karamürsel'de yaptırılan beton yolun 5 yıllık süre içinde 10'un üzerinde can aldığını ve maddi hasarlı kazalara yolaçtığını söyleyen ilçe sakinleri, biran önce bu yolun yeniden afsfalt yapılmasını istediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karamürsel Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title