Haberler

Kocaeli'deki Otomotiv İşçilerinin Eylemi

Ücretlerinin artırılması talebiyle eylem başlatan Ford Otosan işçilerinin bekleyişi sürüyor.

Ücretlerinin artırılması talebiyle eylem başlatan Ford Otosan işçilerinin bekleyişi sürüyor.

İşçi temsilcilerinden Salim Kol, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah yönetimle görüşme talebini bildirdiklerini, bunun üzerine yönetimin kendilerinden yeni bir işçi temsil heyeti oluşturulmasını istediğini söyledi.

Kol, 14 kişilik heyetle Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ile görüşmeye gittiklerini anlatarak, "Kendisinin cevabı, 'Direnişi bitirin' oldu. Biz de ona diyoruz ki, 'Haydar Bey bu problem bu şekilde çözülmez. Onların istediği gibi bir heyet kurduk olmadı, başka bir heyet kurduk yine olmadı. Ama buradaki insanlar ekmeğinin mücadelesini vermeye yine devam edecek. Geldiğimiz süreç tıkanmış durumda, bunun sebebi biz değiliz. Bunun sebebi, Haydar Bey, o buradaki insanları çalıştırmak istemiyor" dedi.

Kol, yönetimin işçileri kendi koşullarında çalıştırmak istediğini dile getirerek, eylem yapan işçilerin açlık sınırından ve Türk Metal Sendikası'ndan kurtulmak için mücadele ettiğini kaydetti.

Direnişe devam edeceklerini aktaran Kol, bir an önce anlaşma sağlanmasını ve işlerinin başına dönmeyi istediklerini belirtti.

Fabrika yönetimiyle her gün görüşmek istediklerini ifade eden Kol, "Görüşelim diyoruz, Haydar Bey 'Sizi muhatap almam' diyor. Kimi koyalım araya? İşçinin hakkını kim isteyecek? Bugün kapıdan içeri giremedik ve görüşmenin esamesinden haber alamadık. Heyet değişebilir ama insanların istedikleri belli, işten atılmamak ve ekmek parası" ifadesini kullandı.

İşçilerin fabrika yakınındaki tır parkında bekleyişleri devam ediyor.

Kaynak: AA / Yerel

Haydar Yenigün Ford Otosan Haydar Bey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title