Haberler

Kocaeli'deki Fetö/pdy Davası

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılananların da bulunduğu 7'si tutuklu 24 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılananların da bulunduğu 7'si tutuklu 24 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmada, aralarında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılananların bulunduğu, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkında Kanuna muhalefet" suçlarından 7,5 yıldan 22,5 yıla hapis cezası istenen 7'si tutuklu, 24 sanık ile avukatları katıldı.

Duruşmada söz verilen ve örgütte "sultan baba" olarak adlandırılan gruptan oldukları iddia edilen sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme Başkanı Serkan Şener, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden gelen çıkarım raporunu okudu. Raporda, tutuklu sanık Osman Yavuz'a ait cep telefonunda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"un yüklü olduğunun tespit edildiği belirtildi.

"Neyiniz varsa satın" talimatı

Raporda, sanık Yavuz'a ait telefonda yüklü olan "Kakao Talk" programı üzerinden gelen mesajda, "Hocaefendiden önemli ve acil çağrı" başlıklı iletinin yer aldığı, yargılanan FETÖ sanıklarına destek vermek amacıyla Çağlayan Adliyesi'ne davet içerikli yazışmaların bulunduğu belirtildi.

"Bugün okunması gerekenler" başlığı altında Zaman gazetesinden Kerim Balcı, Ekrem Dumanlı, Ali Ünal, Bugün gazetesinden Gültekin Avcı, Millet gazetesinden Muammer Akkaş röportajı ve "seçim ve hizmet" başlıklı iletinin yer aldığı aktarılan raporda ayrıca sanığın telefon rehberinde Atilla hoca olarak kayıtlı kişiyle yapılan Watsapp yazışmalarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in fotoğrafının üzerindeki şu ibarelere yer verildi:

"Kimse bu hizmeti kurtarmaya kalkmasın. Bu hizmetle kurtulmaya bakın. Burada kalanlar, burada kalmanın hakkı bir gazete abonesidir. Öyle yapın, öyle kalın burada. Neyiniz varsa satın. Arayın, deyin ki, 'Evimi satın, arabamı satın, neyim varsa satın.' Abone olun, abone yapın."

"ByLock ve Kakao Talk raporlarını kabul etmiyorum." diyen sanık Yavuz, 9 aydır tutuklu olduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Onur Altınışık, tutuklu sanıkların üzerlerine atılı "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunu işlemiş oldukları hususunda kuvvetli şüphe ve delillerin olduğunu belirterek, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Tevfik Fikret Develi, Mustafa Çinko, Adem Sönmez, Ramazan Targil, Eşref Kazan, Mustafa Çoban ve Osman Yavuz'un tutukluluk hallerinin devamına ve dijital materyallerin güncelleme sorgu raporlarının istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Yavuz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title