Haberler

Kocaeli'deki Cinayet Davası

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geçen yıl tarlada elleri bileklerinden kesilmiş ve ağzı bantlanmış bulunan Nuran Dutlu'nun öldürülmesiyle ilgili 2'si tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geçen yıl tarlada elleri bileklerinden kesilmiş ve ağzı bantlanmış bulunan Nuran Dutlu'nun öldürülmesiyle ilgili 2'si tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer ile Dutlu'nun annesi Hediye Görmüş'ün yanı sıra tarafların avukatları katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmaya katılan sanıklar önceki beyanlarını tekrar etti.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Özer hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak, suç delillerini gizlemekten 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliyesini talep etti.

Özer'in avukatı Selman Balta da müvekkilinin tahliyesi talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Arif Ç, Murat A, Mehmet K. ve Mustafa Barış Y'nin 30 gün adli para cezası karşılığı 900 lira ödemesine hükmetti.

Cezanın, yargılama giderleriyle 10 gün içinde maliye veznesine ödedikleri ve makbuzlarını ibraz ettikleri takdirde bu suçtan açılan kamu davasının düşüleceği konusundaki uyarının tebligat edilmesine hükmetti.

Heyet, sanıklar Yıldız ve Özer tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

"Kızımın hesabını soracağım"

Anne Görmüş, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, hak edenlerin cezasını bulmasını istediğini söyledi.

Kızının ellerine ve saçının teline karşılık gelen bir ceza olmadığını ifade eden Görmüş, "Sonuna kadar uğraşacağım. Kızımın hesabını soracağım. Biz karıncayı ezmeye korkuyoruz. Evladımın ellerini diri diri kesiyorlar. Neyin cezası... Yok." şeklinde konuştu.

İzmit ilçesinde geçen yıl 22 Ocak'ta tarlada elleri bileklerinden kesilmiş, ağzı bantlanmış kadın cesedi bulunmuştu. Hediye Görmüş, sağ ayak topuğundaki doğum lekesi ve dövmesinden kayıp kızı Nuran Dutlu'yu teşhis etmişti.

Cinayetin ardından Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer tutuklanmış, 6 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Yıldız Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title