Haberler

Kocaeli'deki Cinayet

Kocaeli Kadın Platformu üyesi grup, Sevgi Zağlı'nın bir yıl imam nikahlı yaşadığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti.

Kocaeli Kadın Platformu üyesi grup, Sevgi Zağlı'nın bir yıl imam nikahlı yaşadığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti.

"Şiddete 'dur' de, dünya değişsin", "Kadına yönelik şiddete son" dövizleri taşıyarak, slogan atan grup,  Belediye İş Hanı önünde toplandı.

Grup adına basın açıklaması yapan Çağla Aslan, Ömer A'nın tecavüzüne uğrayan Zağlı'nın, koruma süresi sona erince başvurusunu yenilemesine rağmen koruma verilmediğini öne sürdü.

Aslan, Kocaeli'de yıllardır kadına yönelik şiddete karşı herkesin 3 maymunu oynadığını ileri sürerek, kadınların sabrının taştığını söyledi.

"Kadınların her gün erkekler tarafından öldürülmesine seyirci kalanlar, daha kaç kadının ölmesini bekliyor?" diyen Aslan, "Daha geçtiğimiz hafta Umuttepe Kampüsü'nde Serdar K, kadın öğrenciye silah çekmiş, silah tutukluk yapınca satırla saldırmıştır. Saldırı sonrası açıklama yapan rektörlüğün de kadına yönelik şiddette tutumuna ve duyarsızlığına şahit olduk. Soruyoruz. Erkeklerin şiddetinden kadınları korumak için neyi bekliyorsunuz?" ifadesini kullandı.

Erkek şiddetine karşı mücadeleye devam edeceklerini belirten Aslan, "Ömer D. müebbet hapis cezası alana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız. Kadınlardan erkekleri uzaklaştırmayanlara ve ataerkil sisteme karşı sabrımız kalmadı artık. Bu kentte yaşayan her kadına, kadınları katledenlere ve buna ortak olanlara karşı kadın dayanışmasını büyütmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

İzmit'te dün imam nikahlı yaşadığı Ömer A. ile çıkan kavgada Sevgi Zağlı boğazından bıçaklanmış, Kocaeli Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Zanlı Ömer A, Saraybahçe Polis Karakoluna teslim olmuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title