Haberler

Kocaeli'de Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ermenistan'ın arşivi varsa açsın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Ermenistan'ın arşivi varsa açsın. Başka ülkelerin varsa açsın. Bizimki zaten açık. Ama bunlar Türkiye'yi takip etmiyorlar ki. Elinizdeki belgeleri, dokümanları getirin ortak bir komisyon kuralım. Otursunlar meseleyi tüm yönleriyle araştırsınlar, değerlendirsinler. Objektif olarak adil bir hafızaya ulaşsınlar, biz de yolumuza devam edelim" dedi.

Erdoğan, Seka Park'taki Kocaeli Bilim Merkezi'nin önündeki alanda, Kocaeli Bilim Merkezi ile yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış töreninde, Ermeni soykırımı iddialarına değindi.

Ermenilerin bu meselede adeta Türkiye karşıtı cephenin bir piyonu durumuna düşürülmüş durumda olduğunu belirten Erdoğan, bu çağrılarıyla aslında Ermenilere de kendi iradelerine sahip çıkma imkanı verdiklerini vurguladı.

Erdoğan, Türkiye'nin vefalı bir ülke olduğunu, dostlarına yardımcı olma ve fayda sağlama konusunda Türkiye ile kıyaslanabilecek pek az ülke bulunduğunu anlattı.

Bir kez daha Ermenilere bu fırsatı değerlendirme çağrısı yaptığına dikkati çeken Erdoğan, "Gelin beyhude çabaları bir tarafa bırakın. Şayet niyetiniz üzüm yemekse Avrupa Birliği Parlamentosu diyor ki 'arşivlerinizi açın'. Bizim arşivler açık. Biz 10 yıldır, 15 yıldır bunu söylüyoruz. Ermenistan'ın arşivi varsa açsın. Başka ülkelerin varsa açsın. Bizimki zaten açık. Ama bunlar Türkiye'yi takip etmiyorlar ki. Elinizdeki belgeleri, dokümanları getirin ortak bir komisyon kuralım. Otursunlar meseleyi tüm yönleriyle araştırsınlar, değerlendirsinler. Objektif olarak adil bir hafızaya ulaşsınlar, biz de yolumuza devam edelim" şeklinde konuştu.

"Vatikan'ın sözcülüğüne soyunmuş" -

Törene katılan vatandaşlara seslenerek, "Şuna dikkat edin" ifadesini kullanan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"7 Haziran ve sonrası, terör örgütünün güdümünde siyaset yapan bir partinin genel başkanı çıkmış bu mesnetsiz Ermeni iddialarına iftiralarla sahip çıkıyor. Kendisi bir dönem sokağın, vandalların, şehir eşkiyalarının sözcülüğünü yapıyordu. Şimdi de Vatikan'ın sözcülüğüne soyunmuş. Biz Ermeni diasporasına sesleniyoruz, o buradan kendine vazife çıkarıyor, cevap veriyor. Bunlar kendi vatandaşlarına, kendi milletlerine işte bu kadar yabancılar. Açık söylüyorum. Bunlar dürüst değil. Sözcülüğüne soyundukları o yalanların, ne asıl sahiplerine ne de onlara bir faydası olmaz. Yalanlar, asılsız ithamlar üzerinden meşruiyet kazanılmaz. Şirin görünmeye çalıştıklarınız da size sahip çıkmaz."

"6-7 Ekim olaylarının hesabını vermek zorundalar" -

Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in grup başkanlarını Avrupa Parlamentosu'na cevap vermeye davet ettiğini anımsatarak, Meclis'teki 3 partinin buna imza attığını kaydetti.

"Ama terör örgütünün temsilcisi konumunda olan parti buna imzayı atmıyor" diyen Erdoğan, "Bunlar nasıl demokrat? diye sordu.

Erdoğan, buradan Kürt kardeşlerine seslendiğine dikkati çekerek, "Hani bunlar Türkiye'nin partisiydi? Hani bunlar Türkiye'yi temsil ediyordu? Bu ucuz siyasete, bu ülkenin prim vermemesi lazım. Önce silahtan umduklarını, terör örgütünün katlettiği on binlerce masum insanın hesabını vermek zorundalar. Bunlar, Diyarbakır'da 40 kişinin ölümüne neden oldukları 6-7 Ekim olaylarının hesabını vermek zorundalar. Ondan sonra çıksınlar 'demokrasi' desinler. Ondan sonra 'özgürlük' desinler. Aksi takdirde kendi meşruiyetlerini sorgulanır hale getirirler. Ben bunu hatırlatıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye sıçramasına devam edecek" -

Türkiye'nin 12 yılda her alanda olduğu gibi ekonomide de çok büyük bir atılım gerçekleştirdiğinin altını çizen Erdoğan, AK Parti iktidara geldiğinde 230 milyar dolar olan gayrı safi milli hasılanın şu anda 840 milyar dolara yükseldiğini anımsattı.

Erdoğan, "Bu aralar kur sebebiyle zannediyorum 800 milyara kadar düştü. Ekonomideki şu andaki bu geçici kriz Allah'ın izniyle aşılacaktır. Analiz şirketleri hedefleri farklı bir şekilde ortaya koyuyorsa da Türkiye sıçramasına devam edecektir" diye konuştu.

Türkiye'nin 2030'da, 2 trilyon dolarlık gayri safi yurt içi hasılaya ulaşacağını bildiren Erdoğan, bunun için Türkiye'nin kendisine güvenmesi ve çalışması gerektiğini ifade etti.

Gençlere seslenen Erdoğan, "Türkiye'nin güçlü olması şart. Güçlü Türkiye, şart. Biz, şu anda kendi helikopterimizi yapıyor muyuz? Yapıyoruz. İnşallah tankımızı da yapacağız, topumuzu da yapacağız. Şu anda, MİLGEM ile gemilerimizi yapıyor muyuz? Yapıyoruz. Bütün bunlarla beraber güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu patinaj uzun sürmez" -

Ekonomide, son dönemde bir patinaj görüntüsü yaşandığına şahit olduklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"2008 küresel finans krizi Avrupa ve Amerika başta olmak üzere tüm dünyayı kasıp kavururken hatırlayın, o zaman bir şey söylemiştim, 'Bu kriz Türkiye'yi teğet geçecek' demiştim. Birileri benim bu sözüme karşı çıktı. Bu sözümü istihzayla karşıladı. Peki ne oldu? Gereken tedbirleri aldık, bunları kararlılıkla uyguladık, güven ve istikrar ortamını güçlendirdik, Türkiye'nin rayından çıkmasına izin vermedik. Böylece, 2009'da yaşanan kısmı bir daralma dışında, Türkiye, büyümesini gelişmesini, kalkınmasını sürdürdü. Bugün de diyorum ki bu patinaj uzun sürmez. Hükümetimiz ekonominin, günün ihtiyaçlarına uygun şekilde yeni bir anlayışla, yeni yaklaşımla güçlendirilmesi konusunda yoğun bir çalışma içerisinde. Bu kapsamda yapılan hazırlıklar peyder pey hayata geçiriliyor. Küresel düzeydeki ekonomik çalkantıların da bir dengeye oturmasıyla Türkiye 2023 ekonomik hedeflerine odaklanacak ve daha güçlü şekilde yoluna devam edecektir."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ermenistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title