Haberler

Kocaeli'de spor kimliği oluşuyor

Güncelleme:

Önceki yıllarda elverişsiz sahalarda spor yapmaya çalışan sporcular, şimdi uluslararası organizasyonların dahi gerçekleşebildiği tesislere kavuştu. Kocaeli'de spor yıldan yıla gelişti, sporcu sayılarında artış sağlandı.

SPOR KENTİ HALİNE GELDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, spora ve sporcuya verdiği destekler ile vatandaşların kentin tüm ilçelerinde ve birçok branşta spor yapabilme imkanını sağladı. Hayata geçirilen spor tesisi hamleleri ile adeta Kocaeli bir spor kenti haline geldi. Cimnastikten tenise, halterden yüzmeye kadar birçok spor dalında 54 tesis Kocaeli'ye kazandırıldı.

SEKA SPORCU EĞİTİM MERKEZİ

Seka Sporcu Eğitim Merkezi; 2012 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli'ne kazandırıldı. 5 bin metrekarelik bin alanda yer alan tesis, Batı Terminali Yanı Orduevi Karşısı'ndaki adresinde hizmet veriyor. Haftanın her günü açık olan tesiste; Judo, Taekwando, Karate, Güreş, Boks, Jeet Kunedo, Kick Boks, Masa Tenisi ve Satranç sporları yapılıyor. 6 antrenman salonunun yer aldığı Sekasem'de ayrıca 8 soyunma odası, idari ofisler, antrenör odaları, kafeterya ve misafir bekleme salonu bulunuyor.

GEBZE OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Gebze Olimpik Yüzme Havuzu; 11 bin 850 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 13 bin 288 metrekare alan üzerine inşa edildi. Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan dev tesisin içinde bir adet 2 metre derinliğinde 25x50 ölçülerinde olimpik, 1.60 metre derinliğinde 16x25 ölçülerinde yarı olimpik ve 4,5x11 ebadında bir de çocuk havuzu bulunuyor. Tesisin yüzme havuzları bölümünde 750 seyirci kapasiteli tribün yer alıyor.

TÜM İMKANLAR DÜŞÜNÜLDÜ

Tesiste bir sporcu için gerekli tüm imkanlar titizlikle düşünüldü. Soyunma odaları, sauna, masaj, fitness center, teknik merkezler ve ısınma salonu gibi bölümlerin yer aldığı olimpik yüzme havuzunun birinci katında danışma, bilet satışı, büfe, ofis, seyirci fuayesi, kafeterya ve mutfak yer alıyor.

CİMNASTİK SALONU

Cimnastik Salonu; Büyükşehir Belediyesi'nin Sanayi Mahallesi eski Gölcük Yolu üzerindeki Vinsan Tesisleri'nde yer alıyor. Daha önce atıl durumda olan alan, titiz çalışma ile adeta yeniden inşa edildi. Bin 200 metre karelik kapalı bir alanda bulunan tesiste Cimnastik Sporu için gerekli her ayrıntı düşünülerek, hayata geçirildi. Tesiste, track trambolin, kız paraleli, paralel, halka, ritmik cimnastik minderi, denge tahtası, kulplu beygir, atlama beygiri, bale barları ve plates topları yer alıyor. Tesis söz konusu durumu ile olimpik müsabakalar için tam donanım elde etti. Tesiste ayrıca veli bekleme salonu, soyunma odaları, duşlar, iki adet antrenör odası ve tuvaletler bulunuyor.

ATIŞ POLİGONU

Büyükşehir Belediyesi'nin, Atıcılık Federasyonu'nun kurallarına uygun nizami ölçülerdeki tesisi olan Atış Poligonu; İzmit Mersincik Mahallesi Çınarlıdere Mesire alanında faaliyet gösteriyor. Geniş bir arazi üzerinde yayılan tesiste atıcılık branşı faaliyetleri yürütülüyor. Bu alanda trp, double trap ve steet müsabakalarının yapılabileceği iki adet poligon yer alıyor. Aynı zamanda sporcu konaklama ve ağırlamasının yapıldığı tesisten Türkiye Atıcılık Federasyonu'nun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ve kentteki diğer atıcılık kulüpleri yararlanıyor.

VEZİRÇİFTLİĞİ SPOR SALONU

Vezirçiftliği Spor Salonu; zemin ve bir kattan oluşan spor salonunun birinci katında üç adet ayrı salon bulunuyor. Bu salonlarda farklı spor dallarında antrenman yapılabiliyor. Salonlar güreş, judo, tekvando, karate, boks, step, aerobik gibi salon sporlarının yapılmasına elverişli. Vezirçiftliği Ermiş Sokak'taki bin 550 metrekarelik alana kurulan spor salonu çeşitli dallarda spor yapma imkanı sunuyor. Yapıda ayrıca okçuluk, eskrim, atıcılık, masa tenisi, dart gibi sporların yapımına uygun salonlar yer alıyor. Zemin katta basketbol ve voleybol müsabakalarının yapılabileceği saha bulunuyor. Salonda 225 kişilik tribün, soyunma odaları, hakem odası, antrenör odası, idareci odası, büfe, duşlar ve malzeme odaları yer alıyor.

FUTBOL VE YÜZME TESİSLERİ

Kocaeli Büyükşehir tarafından inşa edilen ve revize edilen futbol sahalarından bazıları şöyle; Doğukışla Sentetik Futbol Sahası, Yahya Kaptan Barkın Sentetik Futbol Sahası, Yuvacık Aydınkent Sentetik Futbol Sahası, Değirmendere Sentetik Futbol Sahası, Darıca Nene Hatun Sentetik Futbol Sahası, Suadiye Sentetik Futbol Sahası. Körfez Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Sanayi Mahallesi Yüzme Havuzu, Plajyolu Yüzme Havuzu vatandaşlara hizmet veren yüzme tesisleri arasında.

DİĞER SPOR ALANLARI

Diğer amatör sporlara ait spor tesislerinin bazıları ise Sanayi Mahallesi Halter Salonu, Gebze Amatör Spor Evi, Hasan Doğan Spor Evi, Gebze Gaziler Dağı Spor Tesisi, Çınaraltı Spor Tesisi, Sekapark Spor Tesisleri, Kavaklı Spor Tesisleri, Hisareyn Spor Tesisi , Metin Uzuner Spor Tesisi, Yazlık Spor Tesisi, Karamürsel Yağlı Güreş Tesisleri, Karamürsel Yelken Tesisleri olarak sayabiliriz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karamürsel Gebze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title