Haberler

Kocaeli'de Ramazan Bayramı Tedbirleri

Kocaeli Valiliği, Ramazan Bayramı tatili süresince kentte alınacak güvenlik, altyapı, ulaşım, sağlık ve denetim tedbirlerine ilişkin bir duyuru yayımladı.

Kocaeli Valiliği, Ramazan Bayramı tatili süresince kentte alınacak güvenlik, altyapı, ulaşım, sağlık ve denetim tedbirlerine ilişkin bir duyuru yayımladı.

Basın kuruluşlarına gönderilen duyuruda, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşların istek ve şikayetlerinin zamanında değerlendirilmesi için çeşitli güvenlik, altyapı, ulaşım, sağlık ve denetim tedbirlerinin alındığı belirtildi.

Duyuruda, güvenlikle ilgili ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ve Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgelerinde umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde denetime ağırlık vereceği, devriye hizmetlerinin artırılacağı, trafik kontrollerinin mevcut genelgeler doğrultusunda sürdürüleceği ifade edildi.

Trafik akışının düzenli sağlanması için bayram öncesi ve dönüş sırasında TEM Otoyolu ve D-100 ile D-130 Karayolu'ndaki ekip sayısının artırılacağı ve riskli noktalarda ekip bulundurulacağının anlatıldığı duyuruda, şunlar kaydedildi:

"Bayram öncesi ve sonrası oluşacak yoğunluk da dikkate alınarak Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından TEM Otoyolu'nda 16-17 Temmuz tarihlerinde Ankara istikametinde, 19 Temmuz'da ise İstanbul yönünde her 5 kilometrede bir trafik ekibi görevlendirilecek. Aynı uygulama, Kefken ve Kerpe güzergahı dahil olmak üzere D-605 Karayolu'nda da gerçekleştirilecek. Bayramda havaya ateş açanlar için ateşli silahlar ve bıçaklar hakkındaki kanun kapsamına giren hükümler uygulanacak.  Bayram öncesi alışverişi yapanların hırsızlık, kapkaç, yankesicilik gibi yasa dışı faaliyetlerle mağdur olmasını önlemek amacıyla resmi ve sivil ekipler görevlendirilecek."

- Belediyeler denetime ağırlık verecek

İl sınırı içindeki tüm belediyeler, iş yeri denetim faaliyetlerine ağırlık verecek, yangın, kanalizasyon ve su arızalarına karşı mevcut planlarını gözden geçirecek. Nöbetçi ekipler takviye edilerek, olası durumlara karşı hazırlıklı olunacak denilen duyuruda şunlar vurgulandı:

"Herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmaması için SEDAŞ tarafından gerekli tüm tedbirler alınarak, eksiklik varsa derhal giderilmesi ve arızaya anında müdahale edilebilmesi için bağlı birimlerindeki personel sayısının takviye edilmesi sağlanacak. Haberleşmenin kesintisiz bir şekilde sağlanabilmesi için Türk Telekom tarafından gerekli tüm tedbirler alınacak."

Bayramda yol bakım çalışması yapılmayacak

Duyuruda, "Şehir içindeki ana yollarda trafiğin aksamaması için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca gerekli önlemler alınacak. Karayolları 14. Şube Şefliği, Tütünçiftlik Bakım İşletme Şefliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olacak ve sorumluluk alanlarındaki yolların trafiğe açık tutulması için gerekli çalışmaları yapacak. 16-19 Temmuz tarihleri arasında yol yapım, bakım ve onarım çalışması yapılmayacak ve yollar sürekli ulaşıma açık tutulacaktır" ifadeleri de yer aldı

Ayrıca, "Sağlık hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için İl Sağlık Müdürlüğü de çeşitli önlemler alacak. Bu kapsamda hastane ve diğer sağlık birimlerinde hizmetlerin kesintisiz yürütülmesi için personel planlaması yapılacak, 112 Acil Servis ve nöbet hizmetleri aksatılmayacak. Kentteki lokanta, pastahane, fırın gibi işletmeler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve belediyelere bağlı zabıta ekiplerince etkin bir şekilde denetlenecek" denildi.

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title