Haberler

Kocaeli? de Kendilerini Fabrikaya Habseden İşçileri Polis Dışarı Çıkarttı

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde Vezirçiftliği mevkiinde kurulu ENPAY Fabrikası'nda DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçilerin bir süredir devam ettirdiği direniş sonucu kendilerini işyerlerine hapsetmeleri ve üretimi durdurmalarının ardından, işverenin talebi üzerine Çevik Kuvvet fabrikaya girerek işçileri dışarı çıkarttı. Bu arada biri sendika şube başkanı 6 kişi gözaltına alındı.

Yaklaşık 200 işçinin 6 gündür sürdürdüğü direniş nedeniyle, 4 vardiya çalışması gereken fabrikada üretim durdu. Daha önce iş akitleri feshedilen 25 işçinin işe iadesi için başlatılan direniş nedeniyle işçiler kendilerini fabrikaya hapsedince, tüm uyarılara rağmen dışarı çıkmamaları üzerine işveren Adli mercilere de başvurarak polisten yardım istedi. Birleşik Metal-İş Sendikası yöneticileri de işçilere destek için fabrikaya gelirken Çevik Kuvvet ekipleri yaptıkları duyurulara rağmen işçiler dışarı çıkmayınca içeriye girdi. Polis içeriye girerken dışarda bekleyen sendikacı ve işçilerle de sert tartışmalar yaşandı. Bu arada bir işçi de yaralandı.

İşçilerin ailelerinin de dışarda beklediği olaylar sırasında tartışmaların ardından arbede yaşandı. Polis dışarıda bekleyenler arasından aralarında Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı'nın da bulunduğu 6 kişi polise mukavemetten gözaltına alındı. İçerdeki işçiler ise polise mukavemette bulunmadan dışarı çıktı. Birleşik Metal İş Sendikası yöneticileri mücadelelerine dışarda devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title