Haberler

Kocaeli'de İşten Çıkartılan İşçilerden Eylem

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Kocaeli Üniversitesinde taşeron çalıştıkları şirketten çıkarıldıkları iddiasıyla eylem yapan işçileri ziyaret etti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde hizmet veren taşeron şirketten çıkarıldıkları iddiasıyla eylem yapan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

KOÜ Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi önünde eylemlerini sürdüren işçilerle bir araya gelen Çerkez oğlu, bilgi aldı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Çerkezoğlu,  72 gündür direniş yürüttüklerini söyledi.

"Aslında KOÜ Hastanesinde sağlık emekçilerinin taşerona karşı verdiği mücadele yılları geride bıraktı" diyen Çerkezoğlu, depremin karanlık günlerindeki dayanışmayla başlayan sendikal örgütlenme ve mücadelenin bugünlere kadar geldiğini savundu.

Hastanedeki işten çıkarılmalara değinen Çerkezoğlu, taşeron işçilerin örgütlenmesini istemeyenlerin, bu sistemin devamını sağlamakla kendini yükümlü görenlerin çeşitli baskılar uyguladığını öne sürdü.

Çerkezoğlu, şunları kaydetti:

"Bu hastanede, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi her türlü hakkı, hukuku ortadan kaldırılarak, sağlık işçisi bile sayılmayarak çalışmaya, asgari ücrete, her an işten çıkarılma korkusuna mahkum edilen taşeron işçileri olarak haklarımızı istedik. İşçi olduğumuzun kabul edilmesini istedik. Bu hastanede, burada çalışan, bu kentte yaşayan herkesin teslim ettiği bu sağlık çalışanlarının hakkını istedik. O nedenle 5 arkadaşımız işten çıkarıldı. O nedenle hastane bahçesinde günlerdir çevik kuvvet eksik olmuyor. O nedenle şu an içeride çalışmakta olan arkadaşlarımızın üzerinde her türlü baskı mekanizması hayata geçiriliyor. Bizimle her türlü olanağını, hastane bahçesinde kurduğumuz sofralarda ekmeğini paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

KOÜ Hastanesinde yakın zamanda bu mücadele başarıyla sonuçlanacak ve bu hastanede çalışan arkadaşlarımız hakkına, hukukuna kavuşacak." - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title