Haberler

Kocaeli'de İmzacı 12 Akademisyen Gözaltına Alındı, 7'si Aranıyor (3)

Sendikadan GÖZALTILARA TEPKİ Kocaeli Üniversitesi'nde görevli akademisyenlerin gözaltına alınması üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün önüne gelen Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Suca Omurca, bu duruma tepki gösterdi.

Sendikadan GÖZALTILARA TEPKİ

Kocaeli Üniversitesi'nde görevli akademisyenlerin gözaltına alınması üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün önüne gelen Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Suca Omurca, bu duruma tepki gösterdi. Akademisyenlerin gözaltına alınış şekillerinin hoş olmadığını ifade eden Suca Omurca, "Ülkeyi yönetenlerin bu akademisyenleri hedef alıcı sözler sarf etmesi nedeniyle savcılık ve YÖK talimat alırcasına harekete geçtiler. Akademisyenler kendi özgür fikirlerini ve barış taleplerini dillendirmişlerdir. Ülkede bu kargaşa içerisinde ayrıştırıcı bir dil kullanmak yerine ülkede barışı inşa edip, bu olaylara son verilmesi düşüncesiyle hareket eden akademisyenlerin apar topar bu sabah gözaltına alınması hoş bir durum değildir. Biz istiyoruz ki savcılığın böyle bir kararı varsa kendilerine tebliğ edilir. Adresleri, işyerleri ve evleri belli olan insanlardır. Biz bir an önce gözaltıların son bulması, hukuka uygun bir şekilde varsa sorgunun yapılmasını istiyoruz" dedi.

Suca akademisyenlerin barışı istediklerini söyleyerek, "Bunların hırpalanarak gözaltına alınması, korkutularak, sindirilerek gözaltına alınmasını benimsemiyoruz. Biz bu ülkede hukuk geçerli olsun ve hukuk herkese işlesin istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Omurca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title