Haberler

Kocaeli'de Fetö/pdy Davaları

Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen tutuklu 2 emniyet mensubu ile bir emekli emniyet müdür yardımcısının yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu sanık emekli emniyet müdür yardımcısı Abdurrahman Kadir Demir ve avukatı Murat Genç katıldı.

Duruşmada söz verilen Demir, atılı suçları kabul etmediğini belirterek, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürdü.

Avukat Genç de müvekkiline ait olduğu iddia edilen ByLock sorgusu ekran çıktısının resmi olmadığını, müvekkilinin ByLock kullanmadığını ileri sürdü.

Genç, Demir'in tutuklu kaldığı süre, delillerin toplanmış olduğu göz önüne alınarak tahliyesine karar verilmesini istedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine ve sanığın tutukluluğunun devamına hükmetti.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki diğer duruşmada da "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" ve ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan, meslekten ihraç edilen emniyet mensubu Sait Özuğur ile avukatı Murat Yılmaz hazır bulundu.

Sanık Özuğur, FETÖ terör örgütüne ve illegal bir yapıya üye olmadığını, girişimin engellenmesi için darbe günü çalıştığını iddia etti.

Avukat Yılmaz da Sait Özuğur'un telefon hattının IP'sinin birden fazla kişiye verilip verilmediğinin tespitinin yapılmasını isteyerek, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme, sanık hakkındaki ByLock sorgusunun tekrar yapılmasına, Bank Asya hesabının açılış ve kapanış tarihinin sorulmasına ve tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen diğer duruşmaya, "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" ve ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan eski polis memuru Kadir Çelik ve avukatı Murat Yılmaz katıldı.

Duruşmada söz verilen Çelik, hain ve örgüt üyesi olmadığını, ByLock indirmediğini öne sürerek, tahliyesini istedi.

Avukat Yılmaz ise müvekkilinin telefon hattının IP'sinin birden fazla kişiye verilip verilmediğinin tespitinin yapılmasını ve tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık hakkındaki ByLock sorgusunun yeniden yapılmasına, ilgili yerlerden gerekli dijital verilerin istenmesine ve tutukluluk durumunun devamına karar verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Yılmaz Kadir Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title