Haberler

Kocaeli'de Çed Toplantısına Protesto

İstanbul Şile ve Kocaeli Kandıra sınırlarında arasında yapımı planlanan Sungurlu Barajı için düzenlenen çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısı protestolar nedeniyle yapılamadı.

İstanbul Şile ve Kocaeli Kandıra sınırlarında arasında yapımı planlanan Sungurlu Barajı için düzenlenen çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısı protestolar nedeniyle yapılamadı.

Alınan bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED Hizmetleri Şube Müdürü Güneş Ekşi, ÇED yetkilisi Abdurrahman Polat, çevre mühendisi Şennur Yıldız toplantının yapılacağı duyurulan Kandıra Akçaova Köyü Sosyal Tesisleri'ne geldi.

Bu sırada baraj yapımından etkilenecek mahalle sakinleri yetkililere tepki amacıyla pankartlar açtı. Slogan atan gruptakiler yetkililerin konuşmasına izin vermedi. Bu sırada yaşanan gerginlik dolayısıyla olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de mahalle sakinlerine destek verirken yetkililer tarafından "toplantının yapılamadığı" yönünde tutanak tutuldu.

Bunun üzerine gruptakiler olaysız dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Şile Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title