Haberler

    Kocaeli'de Burcu Rüzgarı

    2013 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4.ayağı olan, 43 ekibin start aldığı Ford Otosan Kocaeli Rallisi Castrol Ford Team Türkiye’den Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibinin liderliği ile sonuçlanırken, 2012 Türkiye Sınıf 8 Birincisi Burcu Burkut Erenkul, 7-8 Eylül tarihlerinde düzenlenen Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde de sınıfında birinciliği kimseye kaptırmadı.


    Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4. yarışı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi, şehrin zorlu toprak etaplarında yapıldı. Toplam 256,92 kilometreden oluşan ve 43 ekibin katıldığı yarışta, 31 ekip yarışı tamamlayabildi. 7 Eylül Cumartesi günü saat 17:00’da İzmit Outlet Center’dan verilen sembolik start ile başlayan yarış, Pazar günü Fiesta, Ford, Transit ve Otosan etaplarının 2’şer kez geçilmesiyle sona erdi.


    Bonus Unifree Parkur Racing adına, Aydoğanlar Otomotiv, Liqui Moly, Unifree Dutyfree, Sonax, Technospray, Ponapack ve İstanbul Aydın Üniversitesi sponsorluğunda yarışan Burcu Burkut Erenkul – Şeyma Yağız ikilisi bu zorlu yarışta çok iyi bir performans göstererek rakiplerini geride bıraktı. Yarışın en genç bayan ekibini oluşturan ikili, Ford Fiesta ST otomobilleriyle Sınıf 8 birincisi, Bayan Pilotlar birincisi ve Bayan Co-pilotlar birincisi olarak, 3 birinciliğin sahibi oldu.


    Rakiplerine göre daha güçsüz bir otomobille yarışmalarına rağmen birinciliği kimseye kaptırmayan ekip, böylece bu yarış öncesinde ikinci sırada yer aldıkları Türkiye Sınıf 8 Birinciliği’nde bir üst basamağa yükselerek liderlik koltuğuna oturdu. Lider pozisyonda bulundukları Türkiye Bayan Pilotlar Birinciliği’nde ise puan farkını biraz daha açarak liderlik pozisyonunu pekiştirdiler.


    Türkiye Ralli Şampiyonası’nın, bir sonraki durağı özlenen İstanbul yarışlarından, Bosphorus Rally olacak. 28-29 Eylül tarihlerinde, İstanbul Pendik’ten başlayacak ve Avrupa Ralli Kupası’nın da bir ayağı olacak olan 42. Boğaziçi Rallisi, şampiyonanın en yüksek katsayılı yarışı olması sebebiyle büyük önem taşıyor.



    Ford ve Yağız Yine Zirvede…


    Diğer yandan 2013 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4.ayağı olan, 43 ekibin start aldığı Ford Otosan Kocaeli Rallisi Castrol Ford Team Türkiye’den Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibinin liderliği ile sonuçlandı.


    12 yıldır olduğu gibi yine Ford Otosan ana sponsorluğunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Outlet Center İzmit, Toshiba, Avis, Setur ve Emex Otel, katkıları ile organize edilen Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde, Avcı/Gücenmez ikilisinin ardından ikinciliği yine aynı takımdan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi elde ederken, genel klasman üçüncülüğünü de NG Rally Team’den Burak Çukurova-Ünal Tezel kazandı.


    Bu yıl 31. kez düzenlenen organizasyon, Outlet Center İzmit önünde düzenlenen seramonik startın ardından Kocaeli Fuar Merkezi Otoparkı’nda düzenlenen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seyirci Özel Etabı ile devam etti. Pazar sabahı 08.30’da tekrar direksiyon başına geçen ekipler, yarışın ikinci gününde Fiesta, Ford, Transit ve Otosan özel etaplarını ikişer kez geçerek Outlet Center İzmit önündeki finiş podyumuna ulaşmak için ter döktüler.


    Sınıflarda büyük çekişme yaşandı


    43 ekipten 31’inin tamamlayabildiği zorlu mücadele sonunda Burak Çukurova/Ünal Tezel ikilisi 4’te 4 yaparak bir kez daha Sınıf 3 birinciliğine ulaşmayı başardı ve şampiyonadaki birinciliklerinde çok önemli bir avantaj elde etmiş oldu. Sınıf 5’te Renault Clio R3 ile yarışan Ali Gülan/Ahmet Yörük birinciliği elde ederken, Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı/Onur Vatansever Sınıf 6 ve İki Çeker klasmanı birinciliklerinin sahibi oldu. Sınıf 8’i  Ford Fiesta ST ile Bonus Unifree Parkur Racing’den Burcu Burkut Erenkul/Şeyma Yağız ikilisi kazanırken, aynı zamanda “En İyi Bayan Pilot” ve “En İyi Bayan Co-Pilot” ödüllerini de elde ettiler. “En İyi Genç Pilot” Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı olurken, “En İyi Genç Co-Pilot” ödülünü de Team 47 Motorsports’tan Ümitcan Özdemir ile yarışan Gökay Gökşen kazandı.


    Historic Rally’de Engin Kap yine zirvede


    30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık historic rally klasmanında, son 2 yılın Türkiye Historic Rally Şampiyonu Engin Kap/Başar Yavuz ekibi bir kez daha zirvede yer alarak şampiyona liderliğini sürdürdü. Bu klasmanda ikinciliği 1976 model Ford Escort MK2 ile Kerem Üstünkaya/Özden Yılmaz elde ederken, Fiat 124 ile Timur Özkan/Engin Dilben üçüncülüğü elde etti. Historic Kategori 2’de Engin Kap/Başar Yavuz birinciliği, Kerem Üstünkaya/Özden Yılmaz ikinciliği ve Haydar Güçlü/Hakan Kanca üçüncülüğü kazandı. Historic Kategori 1’de ise Timur Özkan/Engin Dilben birinciliği, İzmirli ekip Fazıl Güçeli/Şükrü Kızılkaya da ikinciliği elde etti.


    Tosfed Kupası’nda amatörler mücadele etti


    Servis alanı olarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi otoparkının kullanıldığı organizasyonun TOSFED Ralli Kupası klasmanında, Kategori 1’de İzmirli genç ekip Kemal Çetinkaya/Tolga Tezeken birinciliği sahibi olurken, İstanbul’dan Kerim Tar/Kutay Ertuğrul ikinciliği elde etti.


    Kategori 2’de finişe ulaşmayı başaran tek ekip olan Bora Çantepe/Soner Çevik birinciliğin sahibi olurken, TOSFED Ralli Kupası için de çok değerli puanları hanelerine yazdırmayı başardılar.


    Kategori 3 ise Ford Fiesta ST ile yarışan Alptekin Işıkalp/Çiçek Güney ikilisinin liderliği ile sonuçlandı. Bu kategoride ikinciliği İlhan Mutluay/Hürkal Menderes kazandı.


    Kategori 4’de İzmitli ev sahibi ekip Ahmet Keskin/Hakan Polat Opel Astra GSI ile birinciliği elde ederken, aynı zamanda da “En İyi Kocaelili Ekip” ödülünü kazandılar. Benzer bir otomobille yarışa Bursa’dan katılan baba-oğul ekip Yiğit Yalçın/Selçuk Yalçın da bu kategoride ikinciliğin sahibi oldu.


    Türkiye Ralli Şampiyonası, 28-29 Eylül tarihlerinde organize edilecek Avrupa Ralli Kupası’na dahil Uluslararası Boğaziçi Rallisi ile devam edecek.

    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Burcu Burkut Erenkul Ford Otosan Eylül Ford Otomobil Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title