Haberler

Kocaeli'de 94 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı

Kocaeli'nin Kadıra İlçesi'nin Karadeniz sahilindeki plajlarda hafta sonu serinlemek için denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren 94 kişi Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kocaeli'nin Kadıra İlçesi'nin Karadeniz sahilindeki plajlarda hafta sonu serinlemek için denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren 94 kişi Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri tarafından kurtarıldı. 17 yaşındaki Aslı Yaşa adlı genç kızın boğularak hayatını kaybetmesi büyük üzüntü yarattı.

Kocaeli'de, yüzde 60'ı bulan nemle birlikte 37 derecelik sıcaklık 40 derecenin üzerinde hissedildi. Kocaelililer, kirliliğe aldırmadan İzmit Körfezi'nde belirlenen plajların dışında kalan sahillerde bile denize girdi. Kocaeli'nin Karadeniz'e sahili olan tek ilçesi Kandıra'da ise, Bağırganlı, Sarısu, Seyrek, Bayramoğlu, Kumcağız ve Cebeci gibi plajlarda adım atacak yer kalmadı.

Büyükşehir Belediyesi'nin boğulma vakalarını engellemek amacıyla oluşturduğu KOSKEM ekipleri, hafta sonunda, 2 kilometre uzunluğu ile en büyük plaj olan Cebeci bölgesinde 36, Kumcağız bölgesinde 39, Sarısu'da 5,  Bağırganlı'da 5, Seyrek'te 1, İzmit körfezi'ndeki darıca Bayramoğlu plajında da 8 olmak üzere 94 kişiyi boğulmaktan son anda kurtardı. Ne var ki, alınan tüm önlemlere ve aşırı dalga olduğunda yapılan uyarılara rağmen dün Cebeci Plajı'nda Aslı Yaşa kurtarılamadı. Aslı Yaşa'nın, boğulma tehlikesi geçiren aynı yaştaki bir kız arkadaşını kurtarmak için yanına gittiği ancak bir süre sonra dalgalar arasında kaybolduğu belirtildi. Aslı, yaklaşık 15-20 dakika sonra sudan çıkarılmasına rağmen duran kalbini çalıştırmak mümkün olmadı.

KÖSKEM'in Kurtarma Timi'nde Kocaeli İtfaiyesi personelinin yanı sıra Büyükşehir Ambulans Birimi, YUDAK, AKUT, Mahalli Afet Gönüllüleri ve Gönüllü İtfaiyeciler yer alıyor. 15 Eylül de sona erecek sezon sonuna kadar sahiller de görev yapacak KOSKEM'de 200 kişi görev yapıyor.  Kurtarma timlerinde ayrıca 6 adet zodyak bot ve 6 jet- ski de bulunuyor. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title