Haberler

Kocaeli'de 7 Fabrikada Grev Uygulaması Başladı

Kocaeli'nin Gebze, Darıca ve Çayırova İlçelerinde bulunan Birleşik Metal İş Sendikası'nın yetkili olduğu fabrikalarda, daha önce alınan grev kararı yasal sürenin dolması ve anlaşma sağlanamaması nedeniyle bu sabah saatlerinden itibaren art arda uygulamaya konuldu. Greve çıkan işçilere destek amacıyla Gebze'ye gelen DİSK Genel Başkanı Kani Beko işçilerin ekonomik ve sosyal hakları için greve çıktıklarını söyledi.

Gebze, Çayırova ve Darıca'da kurulu bulunan, yaklaşık 5 bin işçinin çalışmakta olduğu Cengiz Makina, Artek, Sarkuysan, Kroman Çelik, Çayırova Boru, Yücel Boru ve Isuzu'da sabah saatlerinden itibaren greiv uygulamaları belirli aralıklarla başlatıldı. Gerevler nedeniyle Disk Genel Başkanı Kani Beko, Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekili Sebahat Tuncel da sabah saatlerinde grev yapan işçilerin yanına gelerek destek oldu.

Grev uygulamasına geçilen fabrikalardan Yücel Boru'da grev gömlekleri giyilirken, işçiler işçiler "Biz bu yoldan dönmeyiz açlıktan ölmeyiz", "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde sloganlar atarak fabrika dışına çıktı.

'EKONOMİK VE SOSYAL HAKLARI İÇİN GREVE ÇIKIYORLAR'

Gebze'ye gelen ve Yücel Boru önünde bir açıklama yaparak işçilerin ekonomik, demokratik ve sosyal haklarını almak için greve çıktıklarını söyleyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko şöyle devam etti:

"Türk Metal İş Sendikamıza bağlı 22 fabrikada 9'a yakın ilde işçi arkadaşlarımız ekonomik, demokratik ve sosyal hakları için greve çıkıyorlar. Az önce Cengiz Makina'da binlerce işçiyle birlikte alanlara çıkıp grev başlattık. Metal iş kolunda açlık sınırının altında işçilerin çalıştığını biliyoruz. Dün Kocaeli'nden aldığımız bilgiye göre Kocaeli Sanayi Odası hükümete başvurup güvenlik ve sağlık gerekçesiyle grevin ertelenmesini talep etmiş. Ben burdan hem hükümete hem de Kocaeli'ndeki Sanayi Odası yöneticilerine sesleniyorum. Siz madem işçilerin çok işçi sağlığı ve iş güvenliği konularıyla ilgileniyorsunuz da işçi sağlığı ve iş güvenliği almadan Türkiye de 15 bine yakın işçi arkadaşımız iş kazalarında öldüler. Bunların arasında metal işçileri de vardı. 20 bine yakını sakat kaldı. İşçi arkadaşlar toplu sözleşme yapmak istiyorlar. Biz, bu ülkede 1 Mayıs günlerini alanlara taşıyan bir konfederasyonuz. 12 Eylül'de kapatılan daha sonra çoban ateşiyle başlayan bir konfederasyonuz. Bu grev öncelikle Metal İşçilerine, Türkiye işçi sınıfına ve emek hareketine hayırlı olsun diyorum"

Grevci içiler daha sonra diğer fabrikalardaki işçilerle birlikte ilçe merkezindeki Cumhuriyet meydanı'na yürüdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yücel Boru Darıca Gebze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title