Haberler

Kocaeli'de 1020 Kişi Görevden Uzaklaştırıldı

Kocaeli'de 1020 kişi görevden uzaklaştırıldıKOCAELİ Valisi Hasan Basri Güzeloğlu darbe girişimi sonrası gözaltına alınan 186 kişiden 93 kişinin tutuklandığını, bin 20 personelin ise görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Kocaeli'de 1020 kişi görevden uzaklaştırıldı

KOCAELİ Valisi Hasan Basri Güzeloğlu darbe girişimi sonrası gözaltına alınan 186 kişiden 93 kişinin tutuklandığını, bin 20 personelin ise görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Valiliği'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve daire müdürleri katıldı. Kocaeli genelinde bin 20 personelin görevden uzaklaştırıldığını söyleyen Vali Güzeloğlu, "Tüm olağan üstü hal ilçe ve il bürolarımız belirtilen yasanın buna ilişkin çıkartılan yönetmeliği çerçevesinde 24 saat esasına göre çalışacaklardır. 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana tüm kurumları ihtiva edecek şekilde toplam bin 20 personel görevden uzaklaştırılmıştır. Yine bu personellerden asker, sivil, yerel yönetim, üniversite, kamu görevlileri dahil olmak üzere 186 kişi gözaltına alınmış 93'ü tutuklanmıştır. Bu süreç yargı organlarının denetim ve gözetiminde sürmektedir" dedi.

Güzeloğlu bakanlık onayıyla görevden uzaklaştırmaların olduğunu belirterek, "Tüm il genelinde bakanlık onayıyla toplam 544 eğitimci görevden uzaklaştırılmış. Bu süreç içerisinde hem yönetici, hem de eğitimci vasfıyla anılan personele tebliğ edilerek görevleri sonlandırılmıştır. Özel kurum olarak toplam il genelinde faaliyette bulunan çalışma lisansı iptal edilen toplam 45 kurum bulunmaktadır. Bu kurumlarda 4 bin 400 personelin çalışma lisansına dayalı yetkisi iptal edilmiştir" diye konuştu.

İl genelinde 21 özel okulun faaliyetinin sonlandırıldığını açıklayan Güzeloğlu, şöyle konuştu: "Yine 19 özel dershanenin faaliyeti sonlandırılmıştır. Sonlandırılan bu kurumların kanun hükmündeki kararname ile mal varlıkları hazineye devredilmiş. Taşınır mallara da el koyulmuştur. Faaliyette bulundukları arsa ve binalar kendi kurum mülkiyetinde ise hazine adına bu işlem tamamlanmıştır. Kiralık devam edenlerde faaliyet men edilmiş, taşınır mallar yediemine teslim alınmıştır. İlimizdeki 11 özel yurt bu anlamda kapatılmış, aynı şekilde binaları hazineye ve gayri menkul malları da yediemine alınmıştır. Yine ilimizde 14 derneğin faaliyeti sonlandırılmış, 1 sendika ve 1 vakıfta faaliyetleri sonlandırılmıştır. Bu hain kalkışmanın yanlıları ve taraflarının hukuk önünde hesap vermesine kadar bir büyük kararlılığı temsil edeceğiz. Görevden uzaklaştırılan personelle ilgili idari anlamda yasal süre içerisinde başlayacak ve yapılacak sonucuna göre hareket edilecek. İlimiz ve ilçelerimizde vatandaşımızla birlikte bu kararlılığımızı en güçlü bir şekilde temin ediyoruz"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli Üniversitesi Gebze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title