Haberler

Kocaeli Çocuk Fuarında Anadolu Leoparı'na Yoğun İlgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Fuarı'nı ziyaret edenler doldurulmuş Anadolu Leoparı'nın tahniti önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı'nı gezenler özellikle bir stant önünde farklı bir heyecan yaşadı. Kısa süre önce Diyarbakır'da öldürülen ve yaklaşık 40 yıl sonra Anadolu'da ilk kez görülen leoparın tahnitini görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Özellikle küçük çocuklar kocaman dişleri ve heybetli görünüşüyle cam fanusun içinde sergilenen Anadolu Leoparı'nı şaşkınlıkla seyretti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de düzenlenen ilk ve tek çocuk fuarını gezenler, sergilenen oyunlar ve performans gösterilerinin yanı sıra stantlara da ayrıca vakit ayırdı. Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı ile Orman ve Su İşleri Kocaeli Şube Müdürlüğü'nün stantlarıyla bunların önündeki fosil sergisi vatandaşların en çok dikkatini çeken stantlardan oldu.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı yetkilileri açtıkları stantta çeşitli hayvanların tahnitlerini sergilerken kurt, yaban kedisi, dağ keçisi, maymun, leylek, tavşan ve akbaba gibi doldurulmuş hayvanlar vatandaşlar tarafından dikkatle incelendi. Botanik parkının standına gelen çocuklar, hayvan maskeleri de yaptı. Ayrıca hayvan yumurtaları ve iskeletlerden oluşan sergiyi de dolaştı.

Fuarın en çok ilgi çekenlerinden birisi ise Anadolu Leoparı oldu. 19 Ocak 1974'te Ankara Beypazarı'nda son kez görülen ve nesli tükendiği zannedilen Anadolu Leoparı, 3 Kasım 2013'te bu kez Diyarbakır'da ortaya çıkmıştı. Bir çoban tarafından öldürülen leopar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından doldurularak sergilenmeye başlandı. Büyükşehir'in fuarında sergiye konulan Anadolu Leoparı, yırtıcı memeliler arasında önemli bir yer tutuyor.

Heybetli görünüşü ve uzun dişleriyle görenleri hayrete düşüren Anadolu Leoparı, çocukların da dikkatini çekti. Çocuklar bir yandan dondurulmuş leoparı dikkatle incelerken, bir yandan da anne ve babaları hatıra fotoğrafı çekti. Stantta vahşi yaşamın ve doğanın korunmasına yönelik broşürler de dağıtıldı.

Her iki standın önünde ise fosil sergisi yer aldı. Günümüzden milyonlarca yıl önce yaşamış canlıların fosillerinden oluşan sergiyi gezenler, canlıların nasıl fosilleştiği konusunda da bilgilendirildi. Büyükşehir'in Eski Gölcük Yolu üzerindeki Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleşen 23 Nisan Çocuk Şenliği, 26 Nisan Cumartesi akşamına kadar açık kalacak. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır 23 Nisan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title